Over mij

 

Diagnose, niet kleincellige longkanker st III NSCLC KRAS G12C PDL-1 90% T2N2M0 adenocarcinoom.

Alleenstaande vrouw 58 jr

Deze kanker komt door roken!
 

Behandelplan; 3x high doses cisplatin pemetrexed (Alimta) en 33 bestralingen (chemoradiatie). 1 jaar immunotherapie durvamulab. Genezende opzet.

27-04-22 deze week 1e combi chemo high doses cisplatin/premetexed ontvangen verschrikkelijk! Wat een ernstige heftige bijwerkingen. 

ik ga vrijdag met Arts in gesprek over staken behandeling. Althans stoppen met chemo!

ik leef liever korter maar met levenskwaliteit dan mezelf dit aan doen...!

Wie nog meer ervaring met niet behandelen met chemo? Of bij geen chemo andere behandelopties? Is het gesprek hierover met u arts mogelijk?

Kreeg u juiste informatie over wat de chemo behandeling en bestralingen met u doen? Wat is u ervaring? Na-schade?

Sinds juni 2022 wordt ik alleen behandeld met Pembrolizumab ( immunotherapie). Hier heb ikzelf op aangedrongen mede doordat ik een pld-1 expressie van >90% heb. En de farmaceut keytruda toezegt (dit kunt u op internet vinden) in mijn stadium IIIa en een pdl-1 expressie van >90% (kras mutatie). Dat dit middel (immunotherapie) Pembrolizumab heel goed reageert op mijn type kanker! (Juni 2023) Tot op heden heeft de farmaceut gelijk en is mijn kanker zonder chemo en bestraling  verdwenen tot restweefsel wat niet actief is. 1 jaar krijg ik nu nog immunotherapie. Daarna wordt verwacht dat mijn immuunsysteem een totale reset heeft gekregen en heel lang de kanker weg weet te houden. En uiteraard hoop ik dat het nog heel lang zo goed mag blijven gaan!

Laat u goed informeren over behandel opties en neem niet alles klakkeloos aan wat de artsen/ziekenhuis u voorstelt! Overtuig uzelf er zijn soms meer opties die niet voorgesteld worden mede door overheids richtlijnen en protocollen of het is in Nederland nog niet getest! Vaak vind u dan informatie op internet betreft landen waar het medicijn wel getest is. En met welk resultaat.

Maar weet dan wel u volledige diagnose zoals bovenin deze pagina van mij genoteerd staat! En ga geen eigen doktertje spelen. Aan iedere behandelingen kleven voor en nadelen. Overleg met het ziekenhuis en wanneer u het niet eens bent of twijfelt vraag een second opinion in een gespecialiseerd Ziekenhuis zoals het Avl of het Erasmus MC. Op het Internet vind u informatie over kanker gespecialiseerde ziekenhuizen.