Vitaliteit behouden bij longkanker: themamiddag over voeding en fitheid

Voeding en beweging zijn zo belangrijk bij kanker!

Vitaliteit behouden bij longkanker: themamiddag over voeding en fitheid
komende donderdag 18 april van 12:00 - 16:00 uur

Ik mag als ervaringsdeskundige ook een gedeelte van dit programma verzorgen. Ik verheug me er nu al op! Kom je ook? inschrijven kan nog!

Je kunt de behandeling voor longkanker beter aan als je gezond eet, fit blijft en voldoende rust neemt. Maar wat is goede voeding als je ziek bent? Wanneer beweeg je genoeg, wanneer juist te veel?
Op deze themamiddag geven gespecialiseerde oncologie diëtisten, fysiotherapeuten en ervaringskundigen antwoord op dit soort vragen. Je krijgt van hen betrouwbare handvatten om je vitaliteit op peil te brengen en te houden. Ook familieleden zijn van harte welkom. Ook hen helpt het om goed voor zichzelf te zorgen om de zorg voor elkaar beter aan te kunnen.
Naast de inhoudelijke presentaties is er een informatiemarkt en veel ruimte om vragen te stellen. Ook is er alle tijd om met een hapje en drankje erbij met andere mensen bij te praten.

Heb je longkanker of heeft iemand in je omgeving longkanker? Dan zien we uit naar je komst. De toegang is gratis. Je kunt je aanmelden via info@longkankernederland.nl . We horen graag met hoeveel personen je komt.

Programma
12.00 uur 
      Inloop met koffie/thee en broodjes
12.30 uur       Welkom door Longkanker Nederland – 
Alice Dallinga (Longkanker Nederland)
12.45 uur       Voeding bij kanker – sessie 1  José Breedveld (Coördinator Voeding & kanker info)
13.20 uur       Voeding bij kanker – sessie 2  Kelly Silverio Alonso-Duin (diëtist-specialist oncologie- Amsterdam UMC, locatie VUmc)
13.55 uur        Pauze & bezoek informatiemarkt
14.30 uur       Vitaal met longkanker
  – Ervaringskundige Caroline Steenwijk
15.00 uur       Vitaal en fysio fit met longkanker – Annemarie Beintema (Oncologisch fysiotherapeut – Cancer Care Center)
15.30 uur       Elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen
16.00 uur       Einde

Website: www.longkankernederland.nl
Locatie: OLVG-oost, Einthovenzaal, Oosterpark 9, Amsterdam 
Organisator: Longkanker Nederland