Update 6 - op controle geweest

update 6 - OP CONTROLE GEWEEST

Dolly: Vorige week donderdag op controle geweest en ze heeft 5 mgr  plastablet erbij gekregen i.v.m. de sneller optredende benauwdheid. Och het gaat nog zo goed met haar en zo ook met ons samen. Ik heb gebeden dat God haar komt halen als het zover is of mij de weg wijst. Dat geeft mij rust. Iedere morgen til ik haar op en dan kijken we in de spiegel en dan zeg ik: ‘we zijn er nog en gaan er een fijne dag van mak en’.

Caroline: Zelf ben ik afgelopen woensdag op controle geweest bij Dr. Custers en John was er ook bij.  Twee maanden na hét nieuws en het was goed om daar te zijn. Gesproken over van alles wat mij bezig houdt en ik vroeg hem waarom hij mij nu over 2 maanden wilde zien? Hij zei dat niemand enig idee heeft hoe snel die tumoren en uitzaaiingen groeien en dan geeft twee maanden wel een indicatie. Ze waren blij dat het me nog zo goed ging ‘u zorgt altijd voor verrassingen’. Ik kon oprecht vertellen dat ik misschien nog wel gelukkiger ben en meer van het Leven kan genieten nu de spanning eraf is. Heb zelfs gevraagd of er geen fout gemaakt kon zijn met het dossier nu ik mij zo goed voel. Helaas niet! Hij wilde mij onderzoeken en dat ging eigenlijk op de automatische piloot en hij vroeg tijdens het onderzoek … wat doen we nu eigenlijk?

Als ik iets voel, wat schiet dat op, wat bereiken we ermee? Dus dat doen we ook niet meer. Wel nog even op de weegschaal. Tja, ik ben aangekomen en dat met gemiddeld 1400 kcal per dag. Waarschijnlijk zijn dit de hormonen. Ik had hem ook verteld dat ik geen bloed meer wilde laten prikken voor een algemene indruk. Wat bereik ik ermee, buiten onrust. Maar … als het gewicht blijft toenemen, dan wil ik wel bloedprikken om te zien of de schildklier medicatie aangepast moet worden.

Nu hebben we afgesproken dat ik over drie maanden terug kom. Hij benadrukte nogmaals dat ik hem altijd mag bellen of via John of hemzelf via de WhatsApp en als er iets is ook via mijn huisarts Dr. Bergmans. Voor de duidelijkheid: ik krijg geen ‘’tumor garantie’’ voor deze 3 maanden. Drie maanden weg blijven wil dus niets zeggen, want de kanker groeit gewoon door. Maar daar we niets doen heeft het ook geen zin om op controle te komen, behalve als er klachten zijn dan wordt er gekeken wat er nodig is. Dat is erg fijn.

Verder is het Leven gevuld met goede en  leuke dingen, weer naar de yoga en het aquajogging, mee eten, uit eten, logeren en hier logeren. Pas weer de 2e Spring kerkdienst achter de rug en we zijn alweer opgestart voor de 3de volgende op 19 mei. Als moderator, zeg maar gastvrouw voor verschillende groepen van Longkanker Nederland op Facebook is er dagelijks voldoende contact met lotgenoten. Op dit moment doe ik mee aan een 14 daagse studie van het Academische Ziekenhuis in Groningen over de sociale situatie van iemand die uitbehandeld is. Drie keer per dag komt er een bericht per sms en vul ik een vragenlijst in. Leuke dingen doen met Passage en aanstaande donderdag mag ik een lezing geven als ervaringskundige over vitaliteit bij longkanker in het OLVG in Amsterdam.

Het plezier in het koken is echt weer terug en ik wil me de komende periode weer gaan richten op het uitnodigen in plaats van het elders mee eten. Super dat dat kon toen het nodig was in de afgelopen tijd, maar ik voel me weer hersteld.

En er zijn ook wel heel veel verdrietige berichten in de afgelopen tijd geweest, zoals het overlijden van de zus van een goede vriendin die al langer ziek was en van een mevrouw bij ons uit de kerk die opeens heel erg ziek bleek te zijn. Én deze week heb ik op een avond twee rouwbezoeken afgelegd en hoorde nog van een overlijden van een vroegere bekende. Dat was zwaar!
Het Leven is echt met hoogtepunten en diepte punten.

Iedere dag ben ik me, mede hierdoor bewust van de vreemde factor die ‘tijd’ en ‘tussentijd’ heet. Wat er toch allemaal kan veranderen van de ene dag op de andere?!
Ik vindt het heerlijk dat er minder lange termijn projecten zijn. Veel meer het ‘nu’. Vroeger was ik nooit klaar en kon (lees moest) er altijd nog wel iets en nu kan ik rustig op de bank zitten te dagdromen, lees niksen.

Verder gaat het emotioneel goed met me. Het onderwerp vergeven of ont-schuldigen lijkt klaar voor nu. Mijn hart is vrij van belemmerende takkenbossen en ja hoor, ik weet het … tot de volgende les weer komt. Zo, jullie zijn weer bij!

Al het goede en alvast fijne Paasdagen gewenst. Warme groet,
Caroline (en Dolly in dit geval!)


 

 

2 reacties

Ja, zo voelt het voor mij Viooltje dank je wel voor je reactie.

En ik ben dol op dit soort tegeltjes wijsheden die mijn gevoel weergeven of mij beter helpen duiden. Ik stuur nog eentje mee.

Jij ook fijne paasdagen.

Hartelijke groet, Caroline

Laatst bewerkt: 16/04/2019 - 07:18