Niet-kleincellige longkanker na 3,5 jaar ...

November 2014: diagnose 'niet-kleincellig' longkanker fase IV met een grote tumor die op de bovenste holle ader drukte waardoor er oedeem in mijn gezicht ontstond VCSS (Vena Cava Superior Syndroom). Dit werd opeens een acute en levensbedreigende situatie. Nu op 5 juli 2018, 3,5 jaar later en na een best intensieve weg ben ik er nog! Mede dankzij 14 kuren met Nivolumab, ook wel Immuuntherapie genoemd en ik voel me goed!

Tot nu toe had ik een andere vorm van bloggen bijgehouden bestemd voor mijn vrienden en familie. Deze ging over alle behandelingen en uitslagen én mijn persoonlijke ontwikkeling in dit hele proces. Die fase voelt als voorbij en ik wil, nu het met mij zo goed gaat, graag met mijn lotgenoten en hun omgeving delen over alles wat het ingewikkelde proces van 'niet-kleincellig' longkanker (ooit fase IV met een zware complicatie) met zich meebrengt. Hoe vaak en hoeveel ik ga delen durf ik nu in deze prachtige zomer nog niet te zeggen.
Natuurlijk zullen mijn vrienden en familie hier ook kunnen meelezen. Het zal gaan over mijn dagelijkse leven met alles erop en eraan, dus op zijn tijd de controles in het ziekenhuis, het leren omgaan met de chronische ziekten en de bijwerkingen die de behandelingen mij hebben gebracht en alles wat mij op deze weg interesseert. Graag deel ik dan ook met jullie informatie of links naar websites of artikelen waar ik zelf wat aan heb (gehad).
#gezonde #voeding, #koken, #mediteren, #geloof, #conditie, mijn hondje Dolly.
 

10 reacties

Hoi Caroline,
ik ken je van de besloten Facebook pagina immunotherapie, leuk dat je hier gaat bloggen. Ik doe dat ook en vind het prettig dingen van me af te schrijven hier. Jij zit in een andere fase, denk ik. Bemoedigend voor mij (en anderen) dat het zo goed met je gaat en je al (al, vinden we dan, waar hebben we het over....) 3,5 jaar mee gaat.
Groetjes Frieda
Laatst bewerkt: 05/07/2018 - 11:41
Leuk Frieda dat jij nu bij mij de 1e reactie geeft! Het is inderdaad zo fijn om van je af te schrijven, moet nog even een beginnetje vinden in het openbaar ....! Waar blog jij?
Groetjes,
Caroline
Laatst bewerkt: 05/07/2018 - 12:12
Beste Caroline, 
Je raakt me met je woorden 'nu het met mij zo goed gaat, wil ik dat met lotgenoten delen'. Super! Ik hoop van harte dat vele jouw blog zullen lezen en daarmee ervaren 'dat het zo ook kan'. 
Onze vormen van kanker zijn niet met elkaar te vergelijken, maar ook ik hoop met mijn blog mensen hoop, vertrouwen, kracht en moed te geven. Samen staan we sterker, toch?
Groetjes Hebe
Laatst bewerkt: 07/07/2018 - 16:23
Dank je wel Hebe en ik ben benieuwd of ik onze lotgenoten een steuntje in de rug kan geven. Er is nog zoveel meer dan alleen de uiteraard zeer belangrijke medische kant van de behandeling en we mogen het allemaal doen op onze eigen wijze.
Mag ik vragen met welke vorm van kanker jij van doen hebt?
Hartelijke groet,
Caroline
Laatst bewerkt: 07/07/2018 - 16:30
Ik heb Multipel Mylenoom, Morbus Kahler, beenmergkanker Caroline. Niet te genezen. Helaas. (Maar dan ben ik maar de eerste.....!)
Ik heb een boek geschreven nadat ik me realiseerde hoezeer ik met mijn 'zijn' en mijn woorden zoveel mensen zich zoveel beter kan laten voelen. Ook gezonde! Er zijn best veel mensen die er niet mee om kunnen gaan als een naaste - in welke hoedanigheid dan ook - ongeneselijk ziek is. 
Over het feit dat het me goed gaat en dan ook over mijn boek, ben ik een paar dagen geleden een blog begonnen. Spannend vind ik dat! Maar het is zo belangrijk dat we ook mooie en goede dingen lezen.
Ik ga je zeker volgen!

Laatst bewerkt: 07/07/2018 - 16:52
Dat is ook niet niks Hebe, beenmergkanker. Goed dat je een boek hebt geschreven en ook knap lijkt me dat. Ik vind het ook spannend om zo informatie neer te schrijven en ik hoop dat we met elkaar, ieder op onze eigen wijze velen kunnen steunen.
Ik ga jou ook zeker volgen.
Fijne avond verder.
Laatst bewerkt: 07/07/2018 - 16:55