Kleine update op 4 oktober ... meer pijn....

Kleine update voor lotgenoten:

Dinsdagmiddag bij de palliatieve arts geweest, een hele lieve vrouw. Ik ga nu starten met andere pijnmedicatie: Methadon 3 x 2 mgr. Soms werkt de morfine niet genoeg en dan is er gelukkig nog iets anders, iets dat een ander aangrijpingspunt heeft. Duurt 5 dagen voor ik goed ingesteld ben. De rest vd pijnmedicatie blijft voor nu hetzelfde. Ik ga iom haar toch aan de longarts vragen of er een PETscan gemaakt kan worden. Ik kan het niet aan om zoveel pijn te hebben zonder aanwijsbare oorzaak. Ze heeft ook een goed contact met mijn huisarts en die gaat het nu overnemen omdat de lijntjes dan korter zijn en ik niet steeds naar het ziekenhuis toehoef. Mocht er iets zijn dan kan de huisarts altijd met haar contact opnemen. Meteen daarna langs de apotheek gegaan en daar stond het al klaar. Thuis gekomen, de 1e ingenomen en ik ben benieuwd!

En van gisteren: Heb het idee dat de Methadon nu al beter werkt en ik ben ook helderder in mijn hoofd. De nachten zijn nog wel moeizaam door de pijn aan mijn bovenrug en ik niet goed kan liggen. Gisteravond belde de longarts samen met de oncologie  verpleegkundige en na overleg krijg ik a.s. dinsdag om 12.15 uur de PET-scan en daarna spreek ik de longarts telefonisch. Ik hoop zo dat de pijn verklaard kan worden, dan kan ik weer verder. De palliatieve arts zei dinsdag: u heeft de pijn tot nu toe op uw wilskracht kunnen handelen, maar er komt een moment dat de pijn het overneemt. En zo voelde dat ook! Op naar dinsdag.

En van vandaag: ik had gisteravond een coctail van medicatie gemaakt omdat toch eens goed wilde slapen maar de pijn was niet goed onder controle te krijgen. Rond 3 uur wel in slaap gevallen. Maar ook net lekker een stuk gewandeld en een lekkere lunch gemaakt. Lieve mensen, het is zo ingewikkeld om naast veel pijn toch overal nog zin in te hebben! Op naar mijn verjaardag zondag.