Even bijpraten, eind maart

EVEN BIJPRATEN - eind maart

Nog even over de aderontsteking: ben gaan googelen en het blijkt dat kanker ook iets kan veranderen aan de bloedstollingsfactoren. Ben blij met mijn goede huisarts. Zou het niet echt op prijs stellen om nu een embolie of zo te krijgen. Nu vandaag is het al veel minder pijnlijk.

Vorige week een blaasontsteking die behandeld is geworden met antibiotica en ik heb dit keer veel bijwerkingen hiervan gehad o.a. de neuropathie is volop terug gekomen. Ik heb nog wat restklachten, maar de urine is weer schoon. Daarom neem ik een stootkuur met o.a. cranberrie en beredruif om het herstel nog beter te maken. Mijn arme darmen, ben ik daar steeds zo zorgvuldig mee om die balans daar goed te houden en dan 2 x achter elkaar antibiotica!
En wat ben ik dankbaar en blij als alles qua afscheid, uitvaart en de afhandeling daarna goed geregeld is. Zeker als ik deze 6 weken terugkijk, wetend dat de kanker groeiend is en met de verminderde weerstand. Dan ben ik zo blij dat ik daar niet meer over hoef na te denken. Er lopen uiteraard nog wat zaken die nog niet helemaal klaar zijn, maar dat zijn er niet veel en die zijn onderweg, zogezegd.

En natuurlijk blijven nog niet verwerkte emoties mijn aandacht vragen en ik doe mijn best om hiermee tot klaarheid of vergeven te komen. Gelukkig kan ik me vooral richten op wat er nog wél is aan energie en kwaliteit zoals de yoga en het aqua joggen en datgene doen daar waar ik blij van wordt en dat is nog heel wat. Ik mag veel mee eten en heb zinvolle, gezellige en leuke afspraken, ik mag niet klagen. En mijn hobby om te koken is weer terug. Al met al is het LEVEN nog erg goed en de moeite waard.

Dolly:
Vorige week op controle geweest en de dierenarts geeft haar een 6/7 van de 10 punten die er totaal te halen zijn.
Dolly rust steeds meer, even inspanning en dan gauw weer slapen, eten slaat ze zo nu en dan over. En als ze goed gerust heeft dan huppelt ze voor de rollator uit en dan denk ik ‘ja, wie was hier nu net zo moe?’ Maar bij enige inspanning en blaffen komt er even een soort hoest van benauwdheid achteraan. Ik ben erg alert op haar welzijn.

Tot nader nieuws weer.

2 reacties

Wat een mooie, berustende tekst, Caroline, terwijl het zo moeilijk en verdrietig is wat je meemaakt. Groot respect!
Liefs en sterkte,
Hanneke

Laatst bewerkt: 30/03/2019 - 10:38