Anesthesioloog en mammacare- verpleegkundige .

Vandaag had ik eerst een afspraak met de anesthesioloog.  Van te voren moest ik een vragenlijst invullen en tijdens het gesprek was een controle van de bloeddruk, hartslag en de longen. Dit was allemaal goed. 
Ik ga onder algehele narcose. Ik krijg eerst zuurstof toegediend en daarna via het infuus de middelen voor de narcose. Ik kan me nog herinneren van de vorige operatie dat ze de beademingsbuis uit mijn keel haalden. Hij vertelde dat, dat wel kon omdat je dan al een beetje uit je narcose bent omdat je wel zelf moet kunnen ademhalen als ze dat doen.  De operatie duurt ongeveer een uur.
Dat is een stuk minder lang dan de vorige operatie omdat ze toen ook de hele borst moesten verwijderen en nu alleen het stuk tumor en een klier vanuit de oksel. Voor de operatie moet ik nuchter zijn.

Daarna had ik een gesprek met de mammacare  verpleegkundige. 
30 december moet ik om 11.30 aanwezig zijn. Dit voor de schildwachterprocedure. De vorige keer is er ook een klier verwijderd maar ze vertelde dat het vaak zo is dat een andere klier het dan weer overneemt. Deze gaan ze proberen op te zoeken en te verwijderen tijdens de operatie. Daarna kijkt de patholoog of er uitzaaiingen in die klier zitten. 
Er wordt een kleine hoeveelheid radioactieve vloeistof in mijn ‘borst’ gespoten. Via de lymfenbanen komt de vloeistof na een kwartier in de schildwachtersklieren. Er wordt daarna een lymfescan gemaakt. Ook wordt er inkt bij de plaats van de tumor gespoten. Tijdens de operatie worden de lymfeklieren die van de plaats van de tumor komen blauw en die worden gevolgd tot aan de schildwachtsklier. Ik hoop dat ze het gaan vinden. 

Op 31 december moet ik mij om zeven uur melden en de operatie is dan al om half negen in de ochtend. Ik ben de eerste die geopereerd wordt dus dat is fijn. Als alles goed loopt mag ik dan in de avond naar huis. 

Verder kreeg ik nog veel folders mee en een hartkussentje om onder je oksel te houden voor naar de operatie. Maandag word ik nog gebeld door de chirurg die mij gaat opereren en dinsdag nog door de bedrijfsarts van mijn werk. Verder even geen ziekenhuis tot 30 december dus maar proberen wat afleiding te zoeken en er mooie kerstdagen van te maken. 

Iedereen nog bedankt voor de lieve kaarten! Casper vindt al die post ook heel leuk. Ook werden we verrast via de post met een groot cadeaupakket van mijn tante, oom, nichten en neef. Zie de foto. Echt super lief!