Vervolg.

De urologen van het plaatselijke ziekenhuis zagen geen andere oplossing dan het operatief verwijderen van de blaas. Gelukkig mochten ze dat zelf niet en ze stuurden me door naar het UMCG. Daar hebben ze een scan genomen om te bezien of er uitzaaiingen waren. Dat was niet het geval en ze stelden een behandeling voor van bestralingen in combinatie met chemo therapie. Dat was een hele opluchting want bij het operatief verwijderen van de blaas nemen ze in veel gevallen ook de prostaat mee. Op de prostaat is er wel een afwijking gevonden maar de uroloog Van het UMCG vertelde me dat er geen verband is met de blaaskanker. Als het iets is wat er niet hoort heeft dit waarschijnlijk te maken met de kanker waar alle oude mannen last van krijgen/hebben. Dat wordt aanstaande dinsdag onderzocht met een MRI onderzoek. Een week later krijg ik de uitslag en dan kan de behandeling tegen de blaaskanker worden voortgezet.

Ik voel me goed en heb niet het idee dat ik kanker heb. Mijn werk doe ik gewoon door . Samen met mijn zoon verzorg ik onze kippen en deze week heb ik een akker geploegd. Vanmorgen stelde ik mijn vrouw voor om een weekendje weg te gaan en eind oktober een hotel te boeken. Ze wees me erop dat ik dan waarschijnlijk nog aan het kuren ben en ik me dan minder goed voel. Maar even uitstellen dan maar.

3 reacties

Hallo beste Gerjans. Ik begrijp dus dat ze in het UMCG een andere behandeling voorstellen dan een operatie. Ben heel blij voor je. Fijn dat dit voor jou ook zoveel beter aanvoelt. Blijf ervoor zorgen dat je steeds goed informeert wordt. Ik ga je volgen. Lieve groet Dasje 🍀🙏🕯️

Laatst bewerkt: 29/09/2019 - 18:59

Hoi Gerjans, fijn, dat je besloten hebt hier je ervaringen te delen. Daarmee kun je lotgenoten in dezelfde situatie een grote dienst bewijzen! Heel veel sterkte met alles wat er staat te gebeuren en natuurlijk met het wachten op de uitslagen! Groet, Rita.

Laatst bewerkt: 29/09/2019 - 21:22

Hoi

ik heb 15 blaas spoelingen gehad bcg.

11 maanden schoon, en inmiddels weer 1 mm terug de agressieve kanker Cis

  morgen pet/ct scan in Eindhoven.

as dinsdag de uitslag.

wat een spanning en hoe kom je de dag door in hemelsnaam, voordat het dinsdag is.

groeten anja 

Laatst bewerkt: 16/11/2022 - 21:16