Wat zijn jouw wensen voor 2019?

Harte wensen voor het nieuwe jaar

Ieder jaar, zo rond deze tijd, tussen Sinterklaas en Kerst neem ik de tijd om te visualiseren over het nieuwe jaar dat er aan komt. Stilstaan bij waar ik me bevind en bewust nadenken over waar ik heen wil met mezelf als mens en met ons gezin. Mijn zoontje Tim en mijn man Maarten betrek ik ook altijd mee in dat proces, omdat ik het mooi vind om samen als een soort ritueel stil te staan bij het moment en te weten waar iemands dromen liggen.
Verdrietig genoeg ben ik dat ritueel, door de intensiteit van 2017 uit de weggegaan. Dat was veel te groot en veel te spannend. Een klein stukje vooruitkijken lukte me wel, maar een heel jaar. Nee, dat voelde toen te eng.

Nu, december 2018, is de tijd weer daar. En.... ik heb weer genoeg ruimte en energie in me om er wel werk van te maken. Niet alleen voor mij maar ook voor mijn gezin. Hoe wil ik graag dat 2019 er voor mij/ons uit ziet? Waar maak ik mezelf blij mee? Welke mensen wil ik ontmoeten en waar ga ik energie in stoppen en hoe loop ik erbij?

Een eerste ding is voor mij heel duidelijk. Ik zeg volmondig 'ja' voor zingeving, dus die krijgt een belangrijke plek komend jaar. En wat zie ik daarin dan volgend jaar voor me?
Volgend jaar rond deze tijd kijk ik terug en voel ik me een gelukkig mens. Ik heb samen met lieve mensen, die uit ervaring weten wat het is om in reservetijd te leven, een heel persoonlijk sieraad gesmeed met daarin een boodschap voor hun dierbare kind of partner. Om die voor altijd te kunnen omarmen en nog met een warme hand te kunnen geven. Intens en heel dankbaar om te mogen doen.

Durf jij vooruit te kijken naar komend jaar?

liefs,

Mique

 

6 reacties

wat wens ik mezelf toe dat 2019 beter uit pakt qua gezonheid ,2017 dignose borst kanker en in 2018 huidkanker ,dus vingers crossed ,dat ik nog lang mag ge nieten vd kleine dingen ,mijn gezin ,en met mijn lieve man ,

Laatst bewerkt: 27/12/2018 - 16:10

Ik duim voor je mee Marjo. En blijf vooral doen waar je blij van wordt, dat voed ook je gezondheid. Take care,

liefs,
Mique

Laatst bewerkt: 27/12/2018 - 21:41

Wat een mooie traditie! Mijn goede voornemens zijn en waren helemaal gefocust op gezond worden en blijven, maar jouw blog stimuleert me om na te denken over het waarom. Wat maakt het voor mij de moeite waard om te blijven vechten? Natuurlijk weet ik dat eigenlijk wel, maar het is goed om daar af en toe weer eens bewust bij stil te staan en heel bewust van te genieten.

Dankjewel voor jouw mooie blog!

Laatst bewerkt: 30/12/2018 - 18:45

Hoi Merel,

Wat goed om weer wat van je te lezen en mooi dat mijn blogbericht je raakt. Hoe is het in de tussentijd met je gegaan? Hopelijk kan je positief 2019 instappen.
Wist je overigens al dat er eind januari in Eindhoven een PMP symposium is? Ik heb me ervoor aangemeld. Wellicht ook iets voor jou?

groet,
Mique

Laatst bewerkt: 31/12/2018 - 11:15

Hoi Mique,

Ik heb me ook aangemeld voor deelname aan het symposium in Eindhoven. Ik was het eerder ook al tegengekomen maar ik wist niet of ik het aan zou kunnen. Inmiddels ben ik ver genoeg hersteld om het aan te durven tegen het eind van de maand. Misschien kunnen we elkaar daar in levende lijve even zien en spreken. Leuk!

Groetjes Merel

 

Laatst bewerkt: 08/01/2019 - 23:11

Hoi Merel,

Wat goed dat je naar het symposium gaat. Hoe is het inmiddels met je? 
Ik had je graag ontmoet de 30e, maar afgelopen week hebben gehoord dat ons huis in Costa Rica verkocht is. We vliegen er onverwacht aanstaande donderdag heen om de overdracht te regelen en zijn pas de 8e weer terug. Ik hoop dat er nog iets van een verslag gemaakt wordt zodat ik ook 'bijgepraat' wordt over wat er speelt rondom PMP.
Take care,

liefs,
Mique

Laatst bewerkt: 19/01/2019 - 17:25