Liefde voor mezelf

Ik hou van mij

Lieve lezer,

Als ik in juni 2017 wordt geconfronteerd met een zeldzame vorm van buikvlieskanker, PMP ben ik verwart, boos en intens verdrietig. Dagelijks breng ik mijn zoontje van 7 naar school, maar vanaf dat moment is dat niet meer hetzelfde. Ik probeer mezelf staande te houden, maar als Tim dan in de klas op mijn schoot kruipt en ik hem in mijn armen sluit, rollen de tranen rijkelijk over mijn wangen. Het idee dat ik hem wellicht niet volwassen zie worden dringt pijnlijk tot me door. Wat een verdriet doet dat. De lieve schat die op mijn 41e in mijn buik landt, terwijl iedereen een zwangerschap op die leeftijd voor onmogelijk hield. Mijn zwangerschap verloopt zeer voorspoedig en op  5 augustus 2010 is het zover. Tim wordt bij ons in Costa Rica geboren op onze droomplek, de jungle van Uvita. We zingen een lied ā€œdroom maarā€ dat ik voor Tim geschreven heb op muziek van Marco Borsato (Slaap maar) als hij op mijn buik is gelegd. Het reffrein dat zo mooi past bij de droom die papa en ik daar aan het bouwen zijn.

Droom maar
En ā€œbe who you wanna beā€
Met jouw kracht en energie
Zal dā€™wereld nog mooier zijn
We wensen dat je open bloeit
Je reis hier is net gestart
De route staat in je hart
En voel je vrij

Als dan in 2011 blijkt dat onze droom in Costa Rica financieel niet haalbaar is moeten we opnieuw kiezen. We kiezen voor ā€˜voorlopigā€™ vertrekken naar Nederland en daar weer geld te verdienen. Eerst mijn man en een paar maanden volgen Tim en ik met 2 koffers. Van de warme groene jungle, naar een appartement in het stenen Amsterdam.
Veel tranen vloeien en ik ben in de war dat ik datgene waar ik mijn liefde, mijn tijd en energie in wilde stoppen ā€˜zomaarā€™ ineens verdwenen was. Met mijn ziel onder mijn arm, mijn zingeving is zoekgeraakt.
In 2012 besluit ik om een kleine serie bronzen beeldjes te maken op het thema "houden van mijzelf". Waarvan degene op de foto er Ć©Ć©n is, "Ik hou van mij".  Ze zijn me heel dierbaar en wilde daar toen meer mee gaan doen, maar dat is me niet gelukt. Ik was bang, bang dat het niet zou lukken.

En dan wordt ik ineens in 2017 zo ziek, dat ik me ernstig bewust wordt van mezelf. Zingeving en doen waar je van houdt Mique. Het is oh zo belangrijk om mezelf te voeden en gezond te houdenā€¦. Ga het doen alsjeblieft! Ik maak sinds kort weer kleine stapjes in de goede richting, ik ben weer aan het creĆ«ren, maar ik vind het nog steeds heel spannend. Echter, de confrontatie dat het leven op deze bol maar tijdelijk is, geeft me nu wel het lef om door te zetten.

Wat doe jij aan zingeving om jezelf positief te voeden? 

Pura vida,

Mique

8 reacties

Dit beeldje laat me vooral datgene zien waar het zich tegen lijkt te verdedigen, een grote zwarte schaduw die eroverheen lijkt te drukken. Het beeldje is klein maar dapper en mag best wat hulp krijgen om groter te groeien .

Ik zou het gunnen dat het frank en vrij zou kunnen staan ,er zit veel kracht in !

Heel mooi dat je dat gemaakt hebt, mijn wens voor 2019 is dat je er meer van maakt, het is prachtig!

Laatst bewerkt: 15/12/2018 - 10:13

Ik kreeg koude rillingen van top tot teen toen ik je stukje las, ik wou dat ik die zingeving kon vinden en net zo sterk als jij kon zijn.

Liefs en groeten.

berend

Laatst bewerkt: 12/03/2019 - 13:58

Dank je wel Berend voor je mooie woorden.
Als ik voor mezelf een doel voor ogen heb, dan kan ik meer dan ik dacht. Daarnaast haal ik veel kracht uit de liefde voor mijn klein ventje Tim. Ik wil er graag nog lang en vol liefde voor hem kunnen zijn. Een blije mama is dan ook handig :-)
Mijn droom is dat ik dit nog heel lang mag en kan doen, maar besef me ook serieus dat het anders kan zijn.
Pura vida, zouden ze in Costa Rica zeggen, leef van dag tot dag.
Take care Berend in jouw proces, ik wens dat je nog veel mooie herinneringen met je dierbaren kunt maken en delen.
liefs,
Mique

Laatst bewerkt: 14/03/2019 - 15:21