Opname Calcium en vit D

Openbaar gesprek
7 juni 2017 om 07.35,
gewijzigd 15 september 2018 om 12.21
2659 x gelezen
Als gevolg van mijn hormoontherapie na mijn borstkankeroperatie, heb ik nu osteoporose. Ik drink nu iedere avond een bruistablet Calcium en Vitamine D, die in minstens 200 ml water opgelost wordt. Daarnaast slik ik eens per maand een tablet 150 mg Ibandrinesyr Mylan. Ik kreeg het advies om vooral veel karnemelk te drinken en ruim kaas, boter, slagroom e.d. te gebruiken iedere dag.
Mijn gestel reageert slecht op de inname van al deze dingen: ik voel me opgeblazen, ben enorm flatulent (winderig), heb een bolle buik en mijn stoelgang is lastig.
Ik ben op onderzoek gegaan en de opvattingen van de alternatieve geneeskunde wijken nogal af van de aanpak van de reguliere gezondheidszorg. Als ik het goed begrijp, staan ze eigenlijk haaks op elkaar.
Ik vermijd al een aantal jaren suiker en in deze bruistabletten zit naast zoetstoffen, ook suiker. Waarom is dat nodig??? Waarom niet gewoon alleen calcium en vit D? Waarom een bruistablet met een smaakje?
En hoe zit het met mijn voeding: kan ik zonder (koeien) melkprodukten voldoende calcium eten per dag?
En hoeveel calcium, vitamine D en magnesium heb ik nodig per dag om de botafbraak tegen te gaan.

Ik wil graag horen of iemand hier een studie van heeft gemaakt, welke opvattingen en vooral ervaringen er leven?

Alvast veel dank voor jullie deelname aan deze praatgroep!
Sidonia

4 reacties

Beste Sidonia,
Ik weet ook sinds kort dat ik osteoporose heb. Ik heb van de oncoloog kauwtabletten voorgeschreven gekregen: Calci-Bone D3, deze moet ik dagelijks innemen. Hier zit sucrose en aspartaam in, geen suiker. Verder heb ik Alendroninezuur-pillen gekregen, deze moet ik 1 x per week slikken. Tot nu toe ervaar ik geen vervelende bijwerkingen.
Ik kreeg verder het advies veel te bewegen, met name veel te wandelen omdat je dan gebruik maakt van je zwaartekracht. Maar dit deed ik altijd al.
In melkproducten zit inderdaad veel calcium, maar gelukkig ook in groenten, noten en peulvruchten, zie ook:
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/calcium.aspx
Sterkte met alles.
Warme groet, Johanna
Laatst bewerkt: 10/07/2017 - 10:17
Dank je wel, Johanna.
Ik snap alleen niet waarom er zoetstoffen gebruikt moeten worden in een kauwtablet of in een bruistablet. Van sorbitol kreeg ik pijn in mijn maag en dat heb ik nu ook af en toe, nadat ik een bruistablet gedronken heb.
En ik vraag mij af of ik genoeg calcium binnen krijg zonder melkprodukten.
Ik ga nu jouw link bekijken.
Met een warme groet terug, Sidonia
Laatst bewerkt: 10/07/2017 - 10:17
Dank je wel, Claudia. Ik heb de link opgezocht en het sluit aan bij wat ik al eerder gevonden had. Ik ben nu bezig mijn eetgewoonten aan te passen. En ik heb de indruk dat het werkt. Met een hartelijke groet terug, sidonia
Laatst bewerkt: 10/07/2017 - 10:17