Voeding bij uitzaaiing van dure darm naar lymfklieren en lever

Openbaar gesprek
1 september 2016 om 07.04,
gewijzigd 21 oktober 2016 om 22.15
2871 x gelezen
Bij mn Broer is vorige week vastgesteld ,dat bij t knappen van de dunne darm..door kwaadaardig poliep..t vocht door de buik is gelopen,,en uitzaaiingen naar lever en lymfklieren.
We willen voor hem de voeding zodanig aanpassen,zodat hij meer kans heeft om te overleven.
Nu weet ik dat rood fruit bramen bessen..enz..en rode bietensap goed zijn..vanwege..de anti oxydanten...en kurkuma..veel sappen van komkommer bleekselderij met tarwegras poeder...
Maar er is ook een soort van behandeling van Vitamine D....wie heeft hier ervaring mee..?
En ik heb gelezen dat er n middel bestaat genaamd ..Rigvir...heeft iemand hier ervaring mee..?

Groeten Carola

2 reacties

Beste Carola,Wat hebben jullie een naar bericht ontvangen over je broer. Ik kan me heel goed indenken dat je er alles aan wil doen om zijn overlevings kansen te vergroten.


Antioxidanten zijn stoffen die de beschadiging van lichaamscellen kunnen tegengaan. Deze DNA-beschadiging wordt veroorzaakt door agressieve stoffen, de vrije radicalen. Vrije radicalen komen o.a. vrij bij bijv. de deling van lichaamscellen. Ze kunnen gezonde cellen aanzetten tot abnormaal gedrag. Een voorbeeld hiervan is een ongeremde celdeling: cellen blijven maar delen zonder dat het lichaam een signaal afgeeft dat er genoeg deling is geweest. Dit ongewenst delen van cellen kan leiden tot kanker.
Groente en fruit bevatten grote hoeveelheden antioxidanten in de vorm van vitamine C en E.
Niet alleen rood fruit is rijk aan vitamine C, ook citrusfruit en kiwi's zij vitamine C rijk.

Met het gebruik van rode bietensap moet wat voorzichtig worden omgegaan. Rode bietensap is rijk aan nitraat. Nitraat is op zich niet gevaarlijk voor de gezondheid, maar het kan in het lichaam worden omgezet in nitriet en onder bepaalde omstandigheden waarschijnlijk in kankerverwekkende nitrosamines.
De aanvaardbare dagelijkse inname van nitraat is gesteld op 3,7 mg. per kg. lichaamsgewicht. Dit staat gelijk aan 259 mg. nitraat per dag voor een volwassene van 70 kg.
1 dl.(niet geconcentreerd) bietensap bevat 575 mg. nitraat.
Het is niet bekend of het regelmatig overschrijden van deze marges veilig is.

Kurkuma lijkt in reageerbuisonderzoek en bij proefdieren de groei van kankercellen te remmen.
Maar helaas is de werking van kurkuma in het menselijk lichaam anders. De werkzame stof ,curcumine, moet in zijn geheel in de bloedbaan terecht komen om te kunnen werken. De curcumine die wij met de voeding binnen krijgen wordt in onze darmen inactief gemaakt. Vervolgens wordt het naar de lever getransporteerd waar het verder wordt afgebroken.


Tarwegras is een mineraalrijke variant binnen de grassenfamilie. Volgens de fabrikant zou het o.a. hoge hoeveelheden ijzer, zink, calcium, magnesium, chlorofyl en vitamine A,C en E bevatten. De consumentenbond vond bij analyse echter alleen veel ijzer. Voorstanders promoten dit middel omdat het een boost zou geven aan het immuunsysteem en zelfs een preventieve of helende werking zou hebben op kanker. Er is echter geen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van tarwegras bij het voorkomen of genezen van kanker. Ook is er nooit onderzocht of tarwegras een bijdrage levert aan het immuunsysteem.

Vitamine D.
Kanker kan het vitamine D gehalte in het bloed verlagen.
De behandelend arts van uw broer kan zijn vitamine D status laten bepalen en indien nodig hoe hij dit het beste kan aanvullen. Maar het is nog niet bewezen of een aanvulling met vit. D een gunstig effect heeft op zijn overlevingskansen.

Over de immuuntherapie met Rigvir weet ik te weinig om je hier een goed antwoord op te kunnen geven. Mijn mede moderator is over ruim 1 week weer terug van vakantie. Ik zal haar vragen of zij hier meer van weet.

Tot slot:
Voeding, van welke soort ook, heeft helaas geen invloed op de ontwikkeling van de tumor zelf of de afremming daarvan. Dat moet van de medische behandelingen komen. Dat wil niet zeggen dat een goede voeding niet belangrijk is. Met voldoende voeding waarin voldoende energie en alle voedingsstoffen zitten, blijft de conditie zo lang mogelijk goed en dat is een voorwaarde om de behandelingen te kunnen uitvoeren.
Wat een goede voeding is kunt u lezen op:
http://www.voedingenkankerinfo.nl/aanbevelingen/. Daar staan de dagelijks aanbevolen hoeveelheden met daarbij de variaties, die kunnen worden gekozen als bepaalde voedingsmiddelen niet bevallen.
Als het uw broer niet lukt om de dagelijks aanbevolen hoeveelheden te eten, raad ik aan om een afspraak te maken met een diƫtist die met zijn arts samenwerkt om te bekijken hoe de voedingsproblemen kunnen worden aangepakt en welke aanvullingen of supplementen eventueel zinvol zijn.

Met vriendelijke groet,
Mea.











Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Voeding en een gezonde levensstijl, beweging, ondersteuning door je omgeving, positief denken, etc, kunnen wel degelijk een verschil uitmaken bij het doorstaan van kanker. Alhoewel er geen garanties zijn, zijn er talloze studies die aantonen dat mensen langer leven of zelfs genezen als ze de kans krijgen om hier veel aandacht aan te besteden.

Door je immuniteit te versterken schep je de beste kansen voor jezelf. Dat betekent niet dat je bv met voeding een tumor kan genezen, maar wel dat je je immuniteit zodanig kan versterken dat de groei van kanker wordt geremd.

Vers (!) fruit en groenten geeft je lichaam een boost, vooral in vers groentensap op een nuchtere maag zitten een heleboel enzymen en phyto-nutrienten die direct worden opgenomen. Het is zowieso een goed idee om je lichaam te boosten met anti-oxidanten. Curcuma extracten (curcumine) zijn wel degelijk ontstekingremmend (en versterken je immuniteit), en alhoewel een groot deel inderdaad wordt vernietigd in je spijsvertering, kun je specifieke supplementen nemen die beter worden opgenomen.

Er is wetenschappelijk materiaal voorhanden over een heleboel kruiden en extracten met een bewezen uitwerking op het versterken van de immuniteit (en je NK-cellen), zoek op het internet tussen het kaf en het koren met een beetje gezond verstand vind je een heleboel!

Wat bietensap betreft wordt nitraat opgeheven door het samen de drinken met een hoge dosis vitamine-c, bietensap brengt zuurstof in je bloed en stimuleert de goede werking van je spijsvertering. Tarwegras lijkt me waardevol ook voor het chlorophyl dat ook weer zuurstof in je bloed brengt, en je immuunsysteem daarbij ondersteunt.

Vitamine D is heel belangrijk en is een vitamine waar zowat de gehele bevolking een tekort aan heeft. Je lichaam heeft vitamine D nodig om een heleboel andere processen mogelijk te maken, dus zonder vitamine D kun je nog zo gezond eten, maar niet uit je voeding halen wat erin zit.

Succes met je zoektocht naar ondersteunende middelen tegen kanker!

Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14