Wie heeft er ervaring met naasten die niet meer kunnen eten na een kanker (blaas) operatie?

Openbaar gesprek
7 september 2015 om 17.38,
gewijzigd 11 april 2016 om 16.13
518 x gelezen
Broer heeft operatie goed doorstaan maar heeft wel 6,5 week in ziekenhuis gelegen met 2x aan dialyse omdat nieren niet wilden functioneren. Is heel erg misselijk geweest en heeft al die tijd sondevoeding gehad. Verdraagt slecht etensluchten en eigenlijk helemaal geen vast voedsel. Zit op dit moment aan aan de calorierijke puddinkjes en drankjes van apotheek, nutrivoeding.
Wat opvalt is dat hij heel erg depressief is en negatieve gedachten heeft. Bewegen kost teveel energie en als dat wel moet dan is het gevolg dat hij misselijk wordt en moet overgeven.
Graag hoor ik wie hier ervaring mee heeft, of heeft gehad en wat jullie gedaan hebben om deze vicieuze cirkel te doorbreken.

2 reacties

Hoi 1405,

Wat een verschrikkelijke rotsituatie waar jullie op dit moment in zitten.
Is er in de afgelopen week al enige verbetering opgetreden?

Ik kan me zo goed voorstellen dat je broer hier depressieve gedachten van krijgt, want zoals het nu gaat is het natuurlijk knap waardeloos voor hem. Helemaal wanneer het zo lang duurt en er nog steeds geen lichtpuntje aan de horizon is.
Voor jouzelf zal het ook ook zwaar zijn om machteloos aan de zijlijn te staan en niets voor hem te kunnen doen.

Helaas heb ik ook geen oplossing voor jullie paraat want ik heb geen ervaring met deze situatie.
Maar omdat je nog geen enkele reactie hebt gekregen, wou ik je toch even een berichtje sturen om je een hart onder de riem te steken.

Je zou je vraag eventueel ook nog in de discussiegroep blaaskanker kunnen plaatsen. Wellicht is er daar iemand die je verhaal herkent en je kan vertellen wat bij hen heeft geholpen.

Ik hoop voor jullie beiden dat er heel snel verbetering komt in de situatie van je broer.
-Otto-
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hallo, We zijn een aantal weken verder, dus ik hoop dat het probleem bij je broer inmiddels is opgelost. Zo niet, heb je misschien iets aan mijn ervaring. op 5 februari 2016 had ik mijn laatste bestraling van de blaaskanker. In die laatstwe bestralingsweek begon voor mij de ellende van plassen met veel pijn. Maar ongemerkt was ik aan het afvallen doordat ik geen eetlust meer had en alleen smorgens mijn ontbijt, een of andere pap, had gegeten. avondeten ging er mondjesmaat in. Totdat ik bleek in twee maanden 12 kg afgevallen te zijn. Ik had Natrium tekort en later ook nog kalium tekort waarvoor ik vlak voor Pasen in het ziekenhuis belande en het Natrium tekort met een infuus weer op peil werd gebracht. Het weekend daarop bracht onze oudste zoon ons een bezoek en bracht allerlei vruchten yugort en pakjes soep mee. Die ben ik gaan gebruiken smorgens de vruchten yugort en een kop soep, smiddags een kop soep met een broodje hartig, en langzaamaan kwam mijn eetlust terug inmiddels heb ik 3 kilo terug gewonnen. Wellicht heb je er iets aan. Het beste.

Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14