Alternatieve behandelingen bv homeopatie

Openbaar gesprek
28 december 2014 om 20.10,
gewijzigd 17 augustus 2015 om 11.12
359 x gelezen
Wie heeft ervaring met alternatieve behandelingen zoals homeopatie?

7 reacties

Hallo Marina,

Ter ondersteuning heb ik homeopatische korrels gebruikt om de effecten van de chemo minder intens te ervaren. Ook heb ikmijn voeding aangepast en ben me bewust geen verzurende voedingsmiddelen gaan gebruiken ivm toename urinezuur in het lichaam.

Yasmin
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Beste Yasmin, waar valt wat meer te lezen over verzurende voedingsmiddelen en hun effect?
Groeten, Jan
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Beste Soling

er is veel info te vinden op internet zoals b.v. bij de sidevan Dr Vogel.
Let wel op de soms commerciele sides.

Maarten Pronk


Verzurende voeding Wat doet het precies in het lichaam?

Bij spier-en gewrichtsklachten wordt vaak aangeraden om geen verzurende voeding te nemen.

Maar wat betekent dat precies en waarom raad men dit aan?

 

Men gaat er van uit dat een onevenwicht tussen zuren en basen in de voeding kan leiden tot gewrichtsproblemen. Dat zit als volgt: na de spijsvertering en de stofwisseling blijft er van ons eten een zure of een basische rest over in het lichaam. Ons lichaam streeft van nature naar een basenoverschot. Het overschot aan zuren wordt uitgescheiden door de nieren, huid en longen. Zo blijft het evenwicht bewaard.

Maar als het lichaam de zuren niet goed kan afvoeren, wordt het teveel aan zuren afgestoten naar spierweefsel, pezen en gewrichten. Dit kan problemen geven, waaronder ongemakkelijke gewrichten en stijve spieren. Om die reden wordt aangeraden om basisch te eten.

Een voedingsmiddel kan een zuren- of basenoverschot leveren. Dat zegt niets over de smaak: een zure citroen levert na vertering en stofwisseling een basenoverschot op. Het zegt ook niets over gezond of ongezond. Zo zijn vis, vlees, peulvruchten en kaas zuurvormend, maar heel gezonde voedingsmiddelen met belangrijke voedingsstoffen.

Bij gewrichtsproblemen is het daarom belangrijk het evenwicht van de zuren en basen in het lichaam niet te veel te verstoren. Probeer daarom de zuurvormende producten met mate te eten. Door meer groenten, rauwkost en fruit (allemaal basisch) te eten, herstelt het evenwicht sneller.

Van oudsher wordt kruidenthee gedronken voor soepele gewrichten, bijvoorbeeld kruidenthee van berkenblad, heermoes, kattendoorn, jeneverbes, brandnetel en guldenroede.

Goede vetten zijn van groot belang voor een normale werking van het hart, voor een normaal gezichtsvermogen en een normale hersenfunctie.Eet om die reden twee keer per week vette vis of neem dagelijks een visoliesupplement

Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Ik  geloof niet zo in alternatieve behandeling wel in aanvullende -. Gebruik je gezond verstand eet en leef zo gezond mogelijk .evt aanvulling  met kruiden ,zelf heb ik baat bij geelwortel(temur laawak) maar  ben tegelijkertijd zeeer terughoudend wat betreft sterk verdund water(lees homeopathie) voor mij is dat kwakzalverij;
En ja vooral bewegen!!!
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Hallo Marina,

Alternatieve behandelingen kunnen je heel goed helpen als je ervoor openstaat en je een klik hebt met de behandelaar(ster). Ik zelf heb in de zorg en terminale zorg gewerkt. Daar waar de zorg heel hard nodig was werd altijd mijn hulp ingeroepen. Daar in niet alleen in de zorg werk maar ook natuurgeneeskundig therapeut ben heb ik veel ervaring met kankerpatiënten. Ik heb door middel van jin shin jyutsu en T.C.M. dit zijn oosterse geneeswijzen veel patiënten kunnen helpen op hun pad in deze fase van hun leven. Als er iemand in je beurt woont die op dit gebied iets voor je kan betekenen en je voelt je emotioneel op je gemak. Is het de moeite waard om het te proberen. Maar vergeet niet dat waar iets ontstaan is in de loop van de tijd, heeft ook tijd nodig om weer sterk te worden in je emotie's en je denken. Werk zoveel mogelijk aan de innerlijke kracht want van hieruit bepaal je je gemoedstoestand. 

Jean Krutzen te Puth

Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Fijn om te horen dat er meer aandacht voor  de alternatieve geneeswijze is , ik heb in jan 2015 te horen gekregen dat ik mm heb ik ik probeer met goede voeding ,kruiden , supplementen, joga en alles wat ik kan vinden  op dit gebied te doen  Dus ik ben blij met deze tip om jin shin jyutsu te doen.
. Mijn waardes blijven redelijk stabiel en ben nog niet aan de chemo, ( ik weet wel dat dat een keer komt)
nanny
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51