Vaststellen kwaadaardigheid met MRI

Openbaar gesprek
26 maart 2018 om 14.06,
gewijzigd 28 maart 2018 om 11.12
1586 x gelezen
Goedemiddag,

Mijn zoon heeft een cyste in zijn bot. Er is een MRI scan gedaan, er wordt nu nog gesproken over een goedaardige cyste/abces die ze graag willen opereren, maar het streekziekenhuis wil graag advies van de specialisten van het LUMC. Dat stelt mij niet direct gerust, ik heb een belafspraak met de arts staan deze week om mijn ongerustheid te bespreken, maar wellicht kan iemand hier er iets zinnigs over zeggen. Zou een MRI eigenlijk altijd (grotendeels, uitzonderingen daargelaten uiteraard) iets moeten kunnen zeggen over de kwaadaardigheid van botcystes/-tumoren? Bloeduitslagen lieten verder niks zien.

Hoewel ik best begrijp dat de kans dat het goedaardig is groter is dan niet, hebben wij niet lang geleden kanker in ons gezin gehad en daar begon het nieuws ook voorzichtig positief, dus we staan er misschien wat minder onbevangen in. We zijn van onbezorgd naar enigszins hypochondrisch veranderd, daar ben ik me van bewust ;-).

Ik ben vooral benieuwd of een MRI eigenlijk al voldoende zou moeten zijn om een uitspraak te doen in dit geval of dat we nog meer aanvullende onderzoeken moeten verwachten.

Dank voor de reactie alvast, al kan ik me voorstellen dat het een lastige vraag is om te beantwoorden en ik eigenlijk gewoon het telefoontje met de arts moet afwachten...

Groet, Kwetter



2 reacties

Beste Kwetter, Ik ben geen arts maar naar mijn weten kunnen ze de gradatie van kwaadaardig alleen met een biopt bekijken. Het onderscheid tussen goed en kwaadaardig is vaak wel al vast te stellen met een mri. Tenminste zo is het bij mij gegaan. Sterkte met deze onzekere tijd..
Laatst bewerkt: 27/03/2018 - 05:58
Beste kwetter, na mijn echo's en MRI's (eerst in het streekziekenhuis en daarna doorverwezen naar de Daniƫl den Hoed) was er ook nog steeds onduidelijkheid (wel een vermoeden van een goedaardige tumor overigens). Een biopt heeft uitsluitsel gegeven. Sterkte in deze onzekere periode!
Laatst bewerkt: 28/03/2018 - 11:12