Meer weten over verdere aanpak

Openbaar gesprek
23 maart 2017 om 10.36,
gewijzigd 23 maart 2017 om 11.39
19 x gelezen
Mijn vader heeft een sarcoom, in zijn hoofd, laten verwijderen. Hij geeft aan dat hij het voldoende vindt als de arts zegt dat hij alles heeft verwijderd, maar na wat informatie te hebben gelezen wil ik er meer van weten.
Graag wil ik mee naar de arts om mijn vragen te stellen, maar omdat mijn vader het niet wil weten, weet ik niet wat ik hiermee moet.
Wat ik wil weten van de arts, is het hooggradig of laaggradig?
Is het erfelijk?
Hoe gaan we de nabehandeling in?
Wat en wanneer krijgt hij controles?
Wat moet ik doen?
Yvette

1 reactie

Hoi Yvette,

Fijn voor je vader dat ze in blijkbaar alles hebben kunnen weghalen. Ik snap dat je meer wilt weten dan je vader, ik wil ook altijd precies weten wat er gebeurd en wat de uitslagen zijn maar iedereen is anders in het verwerken van het ziekte proces. Ik zou overleggen met je vader of je mee mag naar de arts en dat jij wel behoefte hebt aan die informatie.

Mocht hij dat beslist niet willen kun je ook vragen om een telefonische afspraak met de arts ( via de assistente) dan kun je toch je vragen stellen en later beslissen, samen met je vader, wat je wel en niet doorvertelt. Dan is het voor je vader een stuk minder zwaar. Voor jou misschien iets lastiger, maar als je van te voren een vragenlijstje maakt moet het lukken! Je kunt het ook opnemen zodat je vader ten alle tijden kan luisteren als hij dat wil.

succes met het herstel van je vader en met je eigen verwerking!


groeten,

Annemiek

Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28