Wie heeft ervaring met een melanoom in de endeldarm

Openbaar gesprek
4 januari 2015 om 00.34,
gewijzigd 30 april 2015 om 18.01
2052 x gelezen
Bij mijn man is in juni een zeldzame vorm van endeldarmkanker gevonden: een melanoom. Bij de operatie is de endeldarm verwijderd en is een stoma aangebracht. Bij de scan, drie maanden later werden er toch uitzaaiingen gevonden in darm, lever en long. Nu volgt onderzoek . Ben op zoek naar personen die iets dergelijks hebben meegemaakt.

3 reacties

bij mij is endeldarmkanker geconstateerd 2 jaar terug,ik heb 40 bestralingen gehad en een chemokuur van 5 weken, het is nu 2 1/2 jaar geleden en er is tot nu toe geen kanker meer gevonden. 

Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Sorry maar ik ben ook geopereerd en de endeldarm en anus zijn weg genomen en heb een blijvende colo stoma wat zonder meer goed gaat. (Ik ben geopereerd in de daniel den hoed in Rotterdam) waar ik zeer veel lof over heeft. 
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Hallo Fini,

Hoewel een melanoom in de endeldarm heel zeldzaam is, denk ik dat je in de zowel de groep over darmkanker als de groep over huidkanker/melanoom, ook aanknopingspunten zult vinden van lotgenoten die vergelijkbare behandelingen ondergaan als je man, en die daardoor te maken hebben met dezelfde soort problemen als waar jullie tegenaan lopen.

Ik heb gezien dat je enkele maanden geleden in de darmkankergroep hebt gereageerd op iemand die ook een melanoom in de endeldarm heeft, en dat je in de melanoomgroep een nog steeds onbeantwoorde vraag hebt geplaatst.
Ondanks dat in beide groepen niet veel over exact melanoom-in-endeldarm wordt gepraat, denk ik dat je voor wat betreft de gevolgen van de operatie wellicht ook iets zult kunnen hebben aan de overige discussies die in de groep over darmkanker staan. En voor wat betreft de uitzaaiingen (en eventuele behandelingen daarvoor) iets kunt hebben aan de overige discussies in de groep over melanoom.

Wellicht overbodig maar voor het gemak hierbij de beide links:
https://www.kanker.nl/discussiegroepen/13-darmkanker
https://www.kanker.nl/discussiegroepen/62-huidkanker-en-melanoom

Veel sterkte.
-Otto-

Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51