Hyperthermie bij alvleesklierkanker

Openbaar gesprek
11 april 2018 om 14.35,
gewijzigd 14 april 2018 om 10.37
1427 x gelezen
Agressieve alvleesklierkanker blijkt zeer goed te behandelen met hyperthermie en folfirinox.
Van een alvleesklierkanker patiënt begreep ik dat er binnekort in het AMC een studie gaat beginnen over het behandelen van alvleesklierkanker met hyperthermie in combinatie met verschillende chemo's. In het centrum hypertherm, sprak ik met meerdere patiënten die goede resultaten hadden bereikt met hyperthermie en folfirinox.
1 lotgenoot, kwam uit duitsland terug uit de behandeling en hoorde daar over een mw die alleen met hyperthermie en vitamin c was behandeld en waar na een paar maanden intensief te behandelen, geen tumor meer zichtbaar was op de scan.

5 reacties

Mijn man wordt ook behandeld voor alvleesklier kanker. Hij heeft inmiddels 11 kuren folfirinox achter de rug. Nog 1 te gaan en dan gaan ze overleggen of er nog iets als een operatie of bestraling gedaan kan worden omdat de tumor intussen beduidend kleiner is geworden.

Mijn man heeft in 2016 een whipple operatie gehad en daarna 18 kuren gemcitabine maar vorig jaar zomer kreeg hij weer klachten en toen bleek dat de tumor weer terug was....gelukkig zonder uitzaaiingen.

1 mei hebben we hierover een gesprek en dan zal ik zeker het onderwerp Hyperthermie aansnijden

Laatst bewerkt: 14/04/2018 - 10:37

Heeft iemand (onlangs) ervaring met hyperthermie bij uitgezaaide alvleesklierkanker?
alvast dank!!  

Laatst bewerkt: 03/01/2022 - 22:03

Beste Irbo,

Mijn vrouw heeft, naar mijn overtuiging, veel baat gehad bij hyperthermie. Zij kwam er mee in aanraking in de Helios kliniek waar het tot de basis behandeling hoort. Je kan er meer over lezen in mijn blog Alvleesklierkanker! En wat nu? hier op kanker.nl

Sinds kort is er ook een hyperthermie centrum in Amsterdam al worden behandelingen hier niet door de ziektekostenverzekeraar vergoed. 

Ook staat er in de bibliotheek hier op kanker.nl de nodige informatie.

Heb je nog meer behoefte aan informatie voel je dan vrij om mij een berichtje te sturen.

Vriendelijke groet

Rob

Laatst bewerkt: 06/01/2022 - 20:34

Beste Rob, 

Bedankt voor uw reactie. Goed om te lezen dat uw vrouw er baat bij heeft gehad.

Had uw vrouw ook uitzaaiingen? En waaraan merkte jullie dat het hielp? En hoevaak heeft zij hyperthermie gehad? Heeft u enig idee wat de kosten daarvan waren?
Ja, de website in Amsterdam heb ik gevonden, ik blijf het gek vinden dat dit niet standaard wordt aangeboden in academische ziekenhuizen als mensen er blijkbaar wel baat bij hebben. Vooral omdit blijkbaar in andere landen standaard wordt gegeven bij deze diagnose.

Alvast dank voor uw reactie!

Laatst bewerkt: 07/01/2022 - 07:48

Ik heb veel hyperthermie behandelingen gehad, altijd als prettig ervaren.
Er werd mij nagenoeg altijd veel informatie gegeven, zo vindt je het ook op de website terug:
https://hyperthermie.info/kanker/kanker-soorten/#toggle-id-1 

Heel fijn dat de artsen van dit centrum met mij meedenken en helpen met het bekijken van scans. 
Dat het geen onderdeel van de staandaard behandelingen is, heeft ermee te maken dat er in Nederland maar twee ziekenhuizen zijn die dit bij een beperkt aantal patiënten kunnen inzetten. Op bovenstaande website lees je ook dat alvleesklierkanker bij meer dan 2500 patiënten per jaar wordt gevonden. Deze zijn niet allemaal met hyperthermie te behandelen, er zijn gewoon niet genoeg apparaten voor.

Laatst bewerkt: 12/02/2022 - 19:53