Menzis Taxivergoeding

Openbaar gesprek
13 april 2017 om 12.18,
gewijzigd 13 april 2017 om 12.18
1061 x gelezen
Lieve mensen,

Mijn vader heeft in januari zijn 12e en dus ook voorlopig eerst zijn laatste chemo gehad. Er is nu eerst een pauze ingelast van een half jaar i.v.m de witte bloedcellen. De oncoloog van mijn vader in Stadskanaal wou nog wel graag verder kijken wat voor opties er nog meer waren voor mijn vader. Omdat mijn vader nooit geen 1 keer ziek is geweest van de chemo's heeft de oncoloog in Stadskanaal hem doorgestuurd naar het Erasmus MC in Rotterdam. Nu is hij daar onder behandeling van Professor van Eijck. Mijn vader krijgt daar een nieuwe vorm van immunotherapie? die is over komen ''waaien'' vanuit Amerika, het is allemaal nog vrij nieuw en daarom zijn ze nog volop met het onderzoek bezig. 18 april krijgt mijn vader weer een CT scan in Rotterdam en 25 april moet hij weer bij Professor van Eijck komen voor de uitslag. Ik hoop zo dat het aangeslagen is. Dan gaan ze nog weer 6 week verder met deze therapie. En misschien (als we verder vooruit kijken) wouden ze toch nog kijken voor een behandeling met dat vogelgriep virus. Als het allemaal goed aanslaat...

Maar het enige wat ons in de weg staat, is elke keer die reis vanuit Veendam, Groningen naar Rotterdam. Het is financieel voor mijn vader en ook voor mij niet haalbaar om die reis 2 keer in de week te financieren. Het is gemiddeld 100 euro per week, die reis naar Rotterdam toe. Nu heeft mijn vader taxivergoeding aangevraagd met een medische verklaring van de oncoloog erbij. Maar deze is afgewezen door Menzis.
We hebben vandaag dit bericht gekregen van Menzis(13 april 2017).

Plaats van Huisadres.
Plaats naar Rotterdam Erasmus MC.

Op 13 maart 2017 kregen we uw aanvraagformulier vergoeding zittend ziekenvervoer.

Besluit vergoed
We vergoeden het ziekenvervoer niet. We begrijpen dat dit vervelend voor u is. Daarom vinden we het belangrijk om dit besluit uit te leggen.

Uitleg besluit
U gaat naar Erasmus MC te Rotterdam. Uit uw aanvraag begrijpen we dat u daar voor een behandeling in verband met studie heen gaat. Als u meedoet aan een studie dan zijn de kosten van de behandeling en wat daarmee samenhangt voor het ziekenhuis of de farmaceutische industrie.

Meer informatie
Nou ja... bla bla bla bla bla (dat stond er niet haha).


Wat voor mensen werken daar?
Nee, echt serieus. In ieder geval geen mensen met medisch inzicht...of die het nieuws volgen van belangrijke ontwikkelingen in de medische wereld.
Snappen ze daar dan niet dat mijn vader misschien wel met dit onderzoek nog een aantal jaar verder kan leven?
Ik kan me hier zo boos om maken en ik wordt er ook emotioneel van.
Straks ben ik mijn vader kwijt...en zij denken alleen maar aan GELD GELD GELD.
Wat willen ze dan daar? De zekerheid dat mensen weer beter worden? Die garantie heeft toch niemand? Vooral kankerpatiƫnten niet. Taxivergoeding krijgt men wel als men naar het ziekenhuis moet voor chemo''s of bestralingen. Waarom is dat dan zo anders? Omdat het nog vrij nieuw is?
En het kromme is dat er zelfs mensen zijn die ook verzekerd zijn bij Menzis die ook voor dezelfde behandeling naar het Erasmus moeten en die het wel vergoedt hebben gekregen. Dat heeft een verpleegkundige daar zelf gezegd.

Het is gewoon zo jammer. Mijn vader heeft al die 12 chemo's zo goed doorstaan, niet ziek geweest. Sterker nog...we zijn nu 8 maanden verder sinds de diagnose en je kan niet eens zien dat mijn vader ziek is. Mijn vader kwam laatst in mijn avonddienst nog de huissleutels brengen en mijn collega's zeiden dat hij er nog zo goed uit ziet.

Ik vind eigenlijk dat hier wat aan gedaan moet worden, niet alleen omdat het nu over mijn vader gaat hoor. Maar als er bij zorgverzekeraars met 2 maten worden gemeten dan moet dat aan het licht komen.

Ik weet nu even niet zo goed, hoe ik vanaf dit punt verder moet handelen.
Kunnen jullie mij misschien tips geven?
Ik zat er al aan te denken om de 2e kamer in te lichten, maar ik weet niet welke persoon ik daarvoor moet hebben?

Liefs,
Kim