Alvleesklierkanker met uitzaaiingen in longen, lever en botten

Openbaar gesprek
6 januari 2017 om 13.26,
gewijzigd 30 januari 2017 om 22.35
2783 x gelezen
Beste allen,

Het betreft mijn moeder die sinds december 2015 gediagnostiseerd is met Alvleesklierkanker.
In maart 2016 heeft zij een whipple operatie ondergaan, in september was de kanker weer terug in de lever, buikholte en resterende stukje alvleesklier. Nog een paar maanden was de prognose..

Eind december 2016 kwamen er ook uitzaaiingen aan het licht in de longen en botten door hevige benauwdheid en pijn in de rug.

Het pijnlijkst is te zien dat mijn moeder nu hard achteruit gaat... ze kan niets meer, omdraaien in bed is al ernstig vermoeiend..
Frustrerend in deze situatie... niemand kan zeggen aan welke tijdslijn we moeten denken... ik ben nog aan het werk... wil qua gevoel uiteraard het liefst 24/7 voor haar zorgen... een werkgever is hier vermoedelijk geen voorstander van.. want ik kan niet zeggen hoelang dit nodig is..

Mijn vraag is er iemand die een soortgelijke situatie mee heeft gemaakt met uitzaaiingen in de longen? En vooral hoelang heeft de betreffende persoon het nog vol kunnen houden?

Lieve groet




6 reacties

Mijn moeder (78) hoorde in juni 2016 dat ze alvleesklierkanker had en had geen uitzaaiingen. Vanaf begin augustus sliep ze bijna de hele dag en ze is begin september overleden na palliatieve sedatie (op haar verzoek). Sterkte!
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Beste Epi,

Ik begrijp heel goed dat je een beetje grip wilt krijgen op hoe het nu verder gaat. Iedereen is uniek en dat ook voor zijn/haar ziektes op zeker bij een ingewikkelde ziekte als kanker. Alleen de behandeld oncoloog kan er iets zinnigs over zeggen.
Begrijp ik het goed dat je moeder nog thuis is. Hebben jullie al hulp om je moeder te verzorgen?

Heel veel sterkte.

Rob
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Beste Rob,

Het klopt inderdaad dat mijn moeder nog thuis is. Ze kan 24/7 aanspraak doen op thuishulp.
Momenteel is ze aangesloten op een morfinepomp en krijgt ze elke avond een slaapmiddel (Dormicum) toegediend om de nacht rustig door te kunnen komen.

Ze is met vlagen erg onrustig, wat het er voor haar niet makkelijker op maakt. Elke dag is anders.. de ene dag is ze heel spraakzaam, de andere dag is alles haar teveel.. De long metastasen maken het haar moeilijk door de benauwdheid die deze veroorzaakt.

Ze is een sterke vrouw en kan het leven moeilijk loslaten.. We plukken de dag en koesteren elk goed moment.


Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Beste Rob, Helaas is mijn moeder in de nacht van 19/20 januari overleden. Haar wilskracht was er nog wel, maar haar lichaam was op... Wij hebben gisteren definitief afscheid moeten nemen... Lieve groet
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28