Wil je 'gezonde' mensen helpen en coachen met jouw levenservaring om echt te kunnen leven?

Openbaar gesprek
16 juli 2015 om 18.09,
gewijzigd 16 juli 2015 om 18.09
21 x gelezen

Na eerst veel verdriet bij de diagnose, kreeg ik daarna veel energie om 'iets' positiefs te willen doen met mijn ziekte. Is dit herkenbaar? Dat je je beseft hoe kort je leven kan zijn. En dat je intenser en doordachter wilt leven. Zo kwam ik tot de gedachte dat mensen die ernstig ziek zijn (of geweest), eigenlijk expert zijn, expert in het leven. Het leven in het hier en nu. Het doordachte leven. Het is een vreselijke ervaring, maar heb je soms ook het gevoel dat het je veel sterker gemaakt heeft? 

Expert in leven

En met deze gedachtegang ben ik verder gegaan. Ik wil 'gezonde' mensen laten profiteren van de opgedane wijsheid van mensen die ernstig ziek zijn (geweest). Hierbij treden de ‘zieken’ op als coach voor mensen in het bedrijfsleven die hun persoonlijk leiderschap willen vergroten, of die met levenskeuzes worstelen. De zieke is daarbij niet langer patiënt, maar wordt expert.

Het programma

Heb je interesse om coach te worden en ‘gezonde’ mensen bewust te maken wat echt leven betekent? Door de heftige ervaring van je ziekte, heb je mogelijk een bepaalde levenskracht om over te brengen. Ook als je je ziekte overwonnen hebt. Die innerlijke kracht blijft. Wil je dit delen met anderen en gelijkgestemden ontmoeten? Dan is het coachingsprogramma misschien iets voor jou. We starten in het najaar en duurt ongeveer 9 dagen.

In samenwerking met de Internationale School voor Wijsbegeerte in Leusden bieden we filosofische inzichten aan. Filosofie geneest niet, maar biedt wel inzichten om het leven in perspectief te plaatsen. En je krijgt coachingstools aangereikt. Vervolgens ga je als verse coach aan de slag bij de overheid en het bedrijfsleven om anderen te laten zien wat echt leven betekent. Het mes snijdt daarbij voortdurend aan meerdere kanten; jij helpt met deze training anderen, lotgenoten en jezelf verder. Tijdens het traject vindt er continue begeleiding en intervisie plaats. Vanzelfsprekend ontvang je een fee voor verrichte diensten en onkosten.

We zijn vast op zoek naar positieve en energieke mensen met interesse in filosofie en coaching om eventueel coach te worden. Heb je interesse of vragen, laat het me graag weten!

Ook ben ik benieuwd wat je van het idee vindt.

Hartelijke groet,

Ina van der Meulen