Oproep: Ambassadeurs gezocht voor bewustwordingscampagne

Openbaar gesprek
28 mei 2015 om 15.06,
gewijzigd 28 mei 2015 om 15.06
21 x gelezen
Heb jij een erfelijke BRCA1-of 2 genmutatie en/of erfelijke eierstokkanker/borstkanker (gehad)?
Dan zijn we voor onze nieuwe campagne op zoek naar jou!

Voor een landelijke bewustwordingscampagne voor zorgverleners ter preventie van erfelijke borst- en eierstokkanker, zoeken Borstkankervereniging Nederland en Stichting Olijf ambassadeurs.

Doel van de campagne
We willen huisartsen en andere zorgverleners  eraan herinneren dat het ontzettend belangrijk is dat zij mogelijk erfelijk belaste vrouwen en mannen doorverwijzen naar een klinisch geneticus. Dit kunnen zij het beste doen door goed door te vragen en de richtlijn toe te passen. We willen hen hieraan herinneren door ervaringsverhalen met hen te delen.
Daarnaast willen we hen tools en adequate informatie aanreiken, zodat zij precies weten wanneer iemand voor een genetische test in aanmerking komt.
Hiermee willen we voorkomen dat mensen die geen risico lopen onnodig getest worden, hetgeen onnodig angst geeft. En zorgen dat mensen die juist wél risico lopen drager te zijn, wél (tijdig) getest worden.

Wat doet een ambassadeur van deze campagne
• Je deelt je (familie)verhaal door mee te werken aan een interview voor in een folder, op de website of video
en/of
• Je vertelt je (familie)verhaal aan medisch professionals (bijvoorbeeld op een congres en aan vakmedia)

Wil je hieraan meewerken?
Kijk op de website van Olijf in dit bericht hoe je je aan kunt melden: https://www.kanker.nl/organisaties/olijf/7195-oproep-ambassadeurs-gezocht-voor-bewustwordingscampagn...