Speellijst Help ik Leef!

Openbaar gesprek
5 mei 2015 om 14.34,
gewijzigd 5 mei 2015 om 14.34
16 x gelezen

In Help ik Leef staat de relatie tussen een man en een vrouw centraal.  Hans wordt succesvol behandeld voor kanker maar blijkt gaande het ziekteproces een moeizame, egocentrische man te worden. De relatie met zijn vrouw Annet komt hierdoor onder druk te staan. De worsteling van Hans en het effect hiervan op zijn vrouw Annet worden in deze humoristische voorstelling op muzikale en acrobatische wijze verbeeld.

Met dit stuk doorbreekt theatergroep Alaska Unlimited twee taboes tegelijk: dat om kanker niet gelachen mag worden en dat je niet mag zeggen dat een kankerpatiënt onuitstaanbaar kan zijn.

Over Alaska Unlimited : Henry Kalb en Flip Jan van Oenen zijn al 25 jaar actief als theatermakers met hun duo Alaska Unlimited. Zij brachten o.a. de theaterstukken Einstein meets Bohr en Darwin: Het Onthutsend ontwerp uit over de innerlijke worsteling van de ontdekkers van de kwantummechanica en de evolutietheorie.
Help ik Leef is mede gebaseerd op de eigen ervaringen van Henry Kalb die behandeld werd voor lymfklierkanker. Bovendien zijn zij een belangrijke sponsor van het Alpe d'HuZes team kanker.nl. Al met al een goede reden voor een avondje genieten en tegelijkertijd een goed doel steunen! Doen!

Contactinformatie: T:020-6732303 /  06 23526049 E: info@alaskaunlimited.nl  W: www.helpikleef.nlFacebook: www.facebook.com/alaskaunlimited
Speellijst Theatervoorstelling voor iedereen die iets heeft met kanker. Als patiënt, naaste of behandelaar: kijken!

14 juni Utrecht, theater de Kikker 
28 juni Amsterdam - Diemen, De Omval 
13 september Rotterdam, theater Walhalla 
20 september Nijmegen, theater Lindeberg 
4 oktober Maastricht (nnb) 
7 oktober Deventer, Schouwburg 
18 oktober Amsterdam, Muiderpoorttheater 
1 november Groningen, theater Vrijdag 
15 november Amsterdam, Pleintheater 
29 november Den Bosch, Verkadefabriek 
13 december Amsterdam, Muiderpoorttheater