Voeding en kanker

Openbaar gesprek
3 februari 2015 om 15.47,
gewijzigd 27 februari 2015 om 06.46
50 x gelezen
Misschien is onderstaande interessant voor mensen uit het zuiden.


HELMOND - Voeding en kanker is woensdag 4 februari (Wereldkankerdag) het onderwerp van een collegetour met prof. dr. ir. Ellen Kampman, hoogleraar Voeding en Kanker van de Wageningen Universiteit. Deze collegetour wordt georganiseerd ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van regionaal inloophuis De Cirkel en wordt gehouden in theater Speelhuis in Helmond. De presentatie draagt als titel ‘Kanker: alleen pech of kunnen we zelf wat doen?’“Op dit moment staan twee onderzoeken volop in de belangstelling van de media’, vertelt Ellen Kampman. “Het ene is een Amerikaans onderzoek dat zegt dat tweederde van kankerdiagnoses wordt veroorzaakt door pure pech. En het andere is een Nederlands onderzoek, dat tot de conclusie komt dat leefstijl wel degelijk invloed heeft op het voorkomen van kanker.”Wat is waar?, zo luidt de meest prangende vraag. Kunnen we zelf iets doen om het risico op kanker te verlagen, en als we kanker hebben, kunnen we dan iets doen om zo goed mogelijk door de therapie te komen? Wat moeten we wel en niet eten? Wat is gezonde voeding? Suiker, koffie, biologische voeding, e-nummers? Wat is een feit en wat is een fabel? Enkele van de vele onderwerpen die tijdens de collegetour aan bod zullen komen.
InteractiefUdo Holtappels begeleidt de collegetour. De bedoeling van de collegetour is dat Ellen Kampman, Udo Holtappels en de zaal in gesprek raken over voeding en kanker. Ellen Kampman heeft eerder een lezing over dit onderwerp gegeven bij inloophuis De Cirkel in Helmond. Toen bleek dat het onderwerp veel vragen opriep. ‘Garantie voor een boeiende avond dus’, voorspelt de organisatie. OmlijstingDe avond wordt muzikaal begeleid door muziekgezelschap Prelude, gezonde hapjes worden geserveerd en er is aandacht voor een schilderij van de Helmondse kunstenares Yvonne Michels, dat verkocht wordt. De opbrengst gaat naar inloophuis De Cirkel. De gratis avond wordt georganiseerd in theater Speelhuis in Helmond en begint om 19.30 uur.
Open dag De Cirkel is een regionaal, laagdrempelig inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten. In De Cirkel kun belangstellenden in gesprek gaan bij een kop koffie, een ontmoeting hebben met een lotgenoot, meedoen met een activiteit, luisteren naar een lezing of op zoek gaan naar informatie. Woensdag 4 februari is er ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan een open dag bij De Cirkel, geleden aan de Piet Heinstraat 59 in Helmond.
www.inloophuisdecirkel.nl

2 reacties

Hoi! Ik lees dit pas op 26 febr. dus te laat en woon in Groningen ook niet vlakbij Helmond. Maar wel een heel interessante discussie! Als je gaat lezen op verschillende sites duizelt het al snel van de verschillende dieeten, papjes enz. die zouden kunnen helpen. Ik ben nuchter en niet alternatief maar ga toch twijfelen als ik succesverhalen lees over bijv. abrikozenpitten....Anderen vegen er even later weer de vloer mee aan. Ik vraag me toch af of je zomaar kunt combineren met je medicatie en wat veilige hoeveelheden zijn?????
Iemand ervaring (positief of negatief) hiermee????
Meinsje.
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Beste meinsje,
Van Groningen naar Helmond is best een heel eind rijden om naar een lezing te gaan. Helaas is het, gezien de datum, ook niet meer mogelijk.De lezing was inderdaad erg interessant en ook daar werd besproken dat er veel zin en onzin gepubliceerd wordt. Kan me voorstellen dat het regelmatig bij je duizelt.En wat betreft de abrikozenpitten is het wellicht interessant om het volgende te lezen:http://www.voedingenkankerinfo.nl/kunnen-abrikozenpitten-helpen-tegen-k… geven ivm voeding een positief advies als het wetenschappelijk bewezen is dat iets  daadwerkelijk helpt en wat mijns inziens heel terecht is.Overleg in ieder geval eerst met je arts voordat je iets gaat combineren met reguliere medicijnen. Ik wens je veel sterkte met de beslissingen in deze.
Hartelijke groeten, Poem.
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51