Uitnodiging workshop “Doodgewone gesprekken” voor vrouwen met ongeneeslijke gynaecologische kanker

Openbaar gesprek
9 januari 2015 om 13.38,
gewijzigd 9 januari 2015 om 13.38
18 x gelezen

Je hebt van je arts te horen gekregen dat je niet meer kan genezen. Misschien is dat kort geleden. Of wellicht is dat al langer geleden en had je niet verwacht dat je er nu nog zou zijn.
Voel jij de behoefte met lotgenotes uit te wisselen over sterven en de (naderende) dood?

Je bent van harte welkom bij de workshop “Doodgewone gesprekken” op 7 maart 2015, georganiseerd door Stichting Olijf.

Misschien wil je wel komen, maar ben je niet in staat om te reizen of kun of durf je helemaal niet zo ver te kijken tot 7 maart of ben je dan met behandelingen bezig. Misschien twijfel je sowieso of je wel wilt komen. Dan kun je ook contact opnemen. Wellicht kunnen we dan toch in overleg met jou je verhaal en/of je vraag inbrengen tijdens de workshop. Bovendien kunnen wij jou desgewenst in contact brengen met andere lotgenotes.

Wat komt er tijdens de workshop aan bod?
Er is vanzelfsprekend volop ruimte om met elkaar uit te wisselen, zoals hoe jij lastige en angstige momenten beteugelt, jouw kijk op sterven en de dood en keuzes over wel of niet (door)behandelen. Dit doen we aan de hand van filmfragmenten en korte verhalen van lotgenotes.
Ook is er gelegenheid om met elkaar te delen over wat je wilt nalaten of doorgeven, zodat je op ideeën kunt komen.

Het is geen therapeutische workshop. Het doel van de workshop is vooral om elkaar te inspireren, door met elkaar uit te wisselen over wat jou helpt, ook al is het moeilijk en met respect voor ieders verhaal.


Het project “Doodgewone gesprekken” van Stichting Olijf

Stichting Olijf krijgt regelmatig vragen van lotgenotes die geconfronteerd zijn met een hele slechte prognose. Olijf biedt deze vrouwen graag de gelegenheid met andere lotgenotes uit te wisselen. Ook wil Olijf de dood bespreekbaar maken door films te laten zien op www.olijf.nl waarin lotgenotes openhartig praten over hun naderend levenseinde, ook al is dat hopelijk nog heel ver weg.
Dankzij subsidie van KWF Kankerbestrijding kan dit project “Doodgewone gesprekken” ook mogelijk gemaakt worden in 2015.
De workshop Doodgewone gesprekken zal verzorgd worden door Gonnie Jansen. Daarnaast zal zij in februari 2015 samen met cameraregisseur Frans Sman ook twee filmportretten gaan maken met twee vrouwen met ongeneeslijke gynaecologische kanker. In deze doodgewone gesprekken op film, zullen deze vrouwen vertellen over hun leven met een beperkte levensverwachting en hun kijk op de dood.

In 2012 is Gonnie Jansen gestart met de filmreeks Doodgewone gesprekken, openhartige interviews met ongeneeslijke zieken over het naderend sterven en organiseert zij ook workshops over sterven, zoals tijdens de Olijfdag 2013. Hier vind je de veelbekeken Youtube films met Suzanna van de Hunnen en Anne Marie de Vries, beiden geconfronteerd met ongeneeslijke gynaecologische kanker: www.onderons.nu/doodgewonegesprekken.php . Zij vertelden hoe zij elk op hun eigen manier met hun doodsangst omgingen.
In een interview met Gonnie Jansen in het Olijfschrift kun je meer lezen over deze films en de workshop Doodgewone gesprekken tijdens de Olijfdag 2013: www.onderons.nu/media/Olijfschrift_april_2014.pdf .

Praktische details over workshop “Doodgewone gesprekken”

Wanneer? Zaterdagmiddag 7 maart 2015 van 12.30 tot 15.00  uur.
Vanaf 12.00 ben je van harte welkom.
Soep met een broodje staat dan klaar.
Waar?  Inloopcentrum Viore, Oostereind 115 in Hilversum
Kosten? De workshop is gratis.
Waar aanmelden? Je kunt mailen naar gonniejansen@onderons.nu 
Je krijgt dan een aanmeldingsformulier gemaild waarin specifiek gevraagd wordt waaraan jij behoefte hebt.
Ook voor vragen kun je met Gonnie Jansen contact op nemen.
Iets meenemen? Wil je een dierbaar voorwerp meenemen dat voor jou een relatie heeft met dit thema?

Er zijn gemakkelijke stoelen en er is ook een luisterend oor voor jou als je even terug wilt trekken tijdens de workshop.

Er zal die middag ook gefilmd worden voor de Doodgewone gesprekken op film, maar niet tijdens de workshop. Hierbij wordt zeer zorgvuldig omgegaan met jouw privacy. Niemand komt in beeld zonder dat hiervoor vooraf schriftelijk toestemming is verleend.

====================================================

Een makkelijk uit te printen versie met bovenstaande informatie kun je vinden op de website van Olijf: 
Uitnodiging voor workshop “Doodgewone gesprekken” - voor het geval je de informatie nog eens op je gemak na wilt lezen!