Na totale maagresectie alleen maar achteruitgang.

Openbaar gesprek
30 december 2014 om 20.55,
gewijzigd 30 december 2014 om 20.55
211 x gelezen

Beste lezers,

Bij mijn oom is medio dit jaar maagkanker geconstateerd. Na enkele weken chemo (infuus en pillen) is de maag in zijn geheel verwijderd. Dit is nu 6 weken geleden, en sinds die tijd doet hij niets anders dan spugen. Eerst taai slijm, daarna ook gal en inmiddels is de slokdarm ontstoken, waardoor hij nu bijna continu een mengsel van gal en bloed spuugt. Medicijnen slikken lukt niet, maar ook water en vloeibaar voedsel blijft er niet in. Sinds gisteren krijgt hij Sucrolfaat (Sandoz) voor bescherming en genezing van de slokdarm, dit is een zakje met 5 ml, echter moet hij dit wel inslikken en dat gaat niet.

Hij krijgt op dit moment sondevoeding (pechsonde) en via het infuus komt er vocht binnen.

Daarnaast zitten zijn darmen vol met ontlasting, dit komt er niet uit. Er is wel iets ontlasting maar dun en niet veel. Er is zeer waarschijnlijk sprake van een verstopping. Hij heeft dan ook continu een gevoel alsof hij 'vol zit'. Dit probleem, tezamen met het vele spugen, zorgen ervoor dat zijn krachten heel snel afnemen. We willen dan ook voorkomen dat het straks te laat is.

Mijn vragen:
1. Hoe kan ervoor gezorgd worden dat die ontlasting uit de darmen raakt? (behalve via de natuurlijke weg) Moeten we denken aan een rectoscopie met de mogelijkheid de ontlasting weg te zuigen?

2. Is er een manier om de ontsteking in de slokdarm af te remmen / te stoppen behalve door iets door te slikken? (via een slangetje in de neus bijvoorbeeld? deze heeft hij op dit moment niet maar zou geplaatst kunnen worden)

3. Is er een manier om het spugen tegen te gaan / te stoppen?

Hij verliest momenteel steeds iets meer gewicht, en met name van het spugen neemt de vermoeidheid toe. Wij zitten, met het gevoel dat zijn tijd beperkt is, met de handen in het haar. Wellicht kan iemand ons van nuttige informatie voorzien. U mag hier op het forum reageren maar als u liever privé reageert wil ik u met plezier via een privé bericht mijn mail en/of telefoonnummer geven.

Alvast mijn hartelijke dank!