Net 2 atypische carcinoid

Openbaar gesprek
14 april 2017 om 18.04,
gewijzigd 22 april 2017 om 15.29
136 x gelezen
Longkwab is verwijderd en de aangetroffen tumor, was volgens onzo geen uitzaaiing vanuit een ander orgaan oid. De lymfeklieren direct na de tumor werden wel nog tumorcellen gevonden (1e station ) . In de daaropvolgende lymfe werd niets meer aangetroffen.

Kan dan de conclusie getrokken worden dat dit dan de hoofdtumor is?

2 reacties

Dag Bridgefanaat ;-)

Wat naar dat er een tumor is aangetroffen. Wij zijn geen medici en kunnen dus vanaf deze afstand ook zeker niet stellen of er een juiste diagnose is gesteld of conclusie is getrokken. Die conclusie van de diagnose kan het best gesteld worden door een longarts/oncoloog in een kenniscentrum voor NET en NEC.
Je hebt niet beschreven of het om een NET of NEC gaat. Als de juiste scan is gemaakt (dat zijn bij NET en NEC verschillende soorten scans namelijk), dan is daarop meestal te zien of er wel of geen uitzaaiingen zijn.
Aan de hand van deze scans plus het tumorweefsel dat is nagekeken na de operatie, kan een conclusie worden getrokken of het om een longtumor gaat of dat de primaire tumor waarschijnlijk elders is ontstaan.
Overigens is het wel van belang dat deze diagnose dan in een kenniscentrum wordt gesteld of dat er nauw overleg is met één van de kenniscentra. Want bij de pathologie (nakijken van weefsel door de patholoog) gaat buiten de kenniscentra nog regelmatig wat mis.

Ik wens je veel sterkte en hoop dat je het verder goed maakt.
Vriendelijke groet
 

Laatst bewerkt: 18/04/2019 - 11:53
Hallo Moderator, bedankt voor je reactie.
ik dacht dat het onderwerp helder was, omdat het in de kop boven mijn vraag stond. Jij ziet dat dus niet, sorry daarvoor. Het is dus een atypische carcinoid NET 2 en mogelijk zijn er ervaringsdeskundigen onder ons.

dat wij geen medici zijn is helder en daar was ik ook niet naar op zoek want ik ben net 2 weken al bij het AVL.
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28