Vraag betreffende uitzaaiingen bij blaaskanker

Openbaar gesprek
7 januari 2017 om 20.56,
gewijzigd 27 januari 2017 om 21.52
648 x gelezen
Bij spierinvasieve blaaskanker wordt met een CT-scan onderzocht:
  • of er uitzaaiingen in de lymfeklieren of longen te zien zijn
Betekent dit, dat er een relatie is, tussen mijn blaaskanker en mijn veelvuldige droge hoesten ?

Wie kan mij hier meer over vertellen ?

Alvast bedankt.

13 reacties

Beste Ferdinand,

Ik begrijp je zorgen hierover. Toen bij mij d.m.v. een cystoscopie een flinke massieve tumor in de blaas werd ontdekt, vreesde de uroloog dat dit een spierinvasieve tumor was en er moest nog voor de operatie een CT- scan uitgevoerd worden om duidelijkheid daarover te krijgen. Ook bij mij werden de lymfeklieren en de longen onderzocht op eventuele uitzaaiingen. Volgens mijn uroloog zijn deze onderzoeken gebruikelijk bij spierinvasieve blaaskanker of bij een vermoeden daarvan. Op het moment van de diagnose had ik afgezien van bloed in de urine, geen andere klachten en voelde me topfit.

Ik wens je heel veel sterkte in deze spannende tijd van afwachten op de uitslag van de CT-scan.

Groet, Rita.


Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Hallo Rita,

Dank je voor je reactie en je medeleven.

Ik heb al langere tijd een droge hoest, waar ik geen oorzaak voor vind. Ook onderzoek bij longarts heeft geen oorzaak kunnen ontdekken.
Ik vrees, mede door wat ik zag bij cytoscopie, dat er uitzaaiingen zijn.
Op 12 januari a.s. heb ik ct-scan en op 19 januari word ik gebeld over de uitslag.
Afwachten maar.

Hopelijk gaat het met jou inmiddels wel goed ?

Groeten,

Ferdinand


Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Jeetje, wat zullen de dagen oneindig lang duren voor je. Bij mij was de tumor gelukkig (net) niet spierinvasief, maar twee jaar en 4 Turts verder is het nog steeds onrustig in de blaas. Afgezien van deze blaas perikelen gaat het goed met me! Ik hoop voor jou dat de scan geen uitzaaiingen laat zien. Laat je nog weten wat de uitslag is?
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Hoi Rita,

Goed te horen, dat het ondanks alles toch goed gaat met je.
Laten we hopen, dat het goed blijft gaan. Het blijft steeds weer spannend.

Gisteren heb ik ct-scan gehad van buik. Voor de scan had ik een volle blaas nodig. Dat ging erge pijn doen en dan duurt iedere minuut heellll lang. Gelukkig mocht ik wat uitplassen om de ergste druk weg te nemen. Doch op een bepaald ogenblik ging de pijn door naar mijn nieren. Ik was dus heel blij dat het voorbij was en ik de blaas leeg mocht plassen.
Volgende week donderdag krijg ik de uitslag.

Groetjes.

Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Hoi Ferdinand,

Lijkt me heel naar zo'n scan met een volle blaas en nu maar duimen en hopen op een goede uitslag! Ik hoop voor je dat je wat afleiding kunt vinden in deze ellenlange en spannende dagen! Heel veel sterkte met wachten!

Groet, Rita.
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Ik ben donderdag j.l. gebeld door de uroloog. Er zijn gelukkig geen uitzaaiingen. Echter of het wel of niet spierinvasief is, is pas te zeggen na de operatie als het weefsel is onderzocht in het laboratorium.
Nu wachten op de operatie.

Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Wat geweldig dat er geen uitzaaiingen zijn. Het blijft nog even spannend voor je tot na de operatie. Weet je al wanneer de operatie is?
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Inderdaad Rita. Heel blij, dat er geen uitzaaiingen zijn. Nee, ik weet nog niet wanneer de operatie zal zijn. Ik hoop binnenkort bericht te ontvangen. Afwachten maar.

Groetjes,

Ferdinand

Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Ik heb bericht gekregen van het ziekenhuis. Op 2 februari a.s. zal ik geopereerd worden. Dus al lekker snel. Gelukkig maar.

Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Heel fijn dat je zo snel aan de beurt bent! Nu maar hopen dat de uitslag meevalt, maar eerst heel veel succes met de operatie en sterkte met het herstel daarvan!
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Dank je Rita. Ik hoop zo dat het ook deze keer allemaal goed komt. Echter ik maak me deze keer enorme zorgen, omdat het deze keer zo anders uitziet dan de 1e twee keren.....ik erge last heb van branderig/pijnlijk gevoel in de blaas en er naast....het gedrag van de arts en verpleegkundige tijdens de scopie......
Ik probeer positief te blijven, doch deze keer valt het me zwaar.

Groetjes......Ferdinand

Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Het lijkt wel dat juist wanneer je zelf er geen goed over hebt, je dan veel scherper op de reacties van de dokter en verpleegkundige gaat letten. Ik kan me je onzekerheid heel goed voorstellen en wat moet het dan oneindig lang voor je duren voor de uitslag bekend is. Je kunt niets anders doen dan afwachten en proberen positief te blijven en vooral dat laatste zal niet altijd meevallen! Houdt je haaks en probeer het los te laten. Piekeren veranderd niets aan de situatie en kost heel veel energie, die je nodig zal hebben voor je herstel na de operatie.
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Dank je Rita voor je reactie. Ik probeer positief te blijven, doch ben blij als het allemaal achter de rug is.


Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28