Openbaar gesprek
5 februari 2016 om 09.07,
gewijzigd 5 februari 2016 om 17.40
15 x gelezen
in 2011 is bij mij nierkanker vast gesteld naar mijn linker nier verwijderd is en wat limfen er om heen waren er toch nog uitzaaiingen in mijn longen nu 2016 begint er een tumor te groeien in mijn rechter long nu gaan ze proberen om met bestraling de groei te stoppen in het umc. heeft iemand daar ervaring mee? ik hoor het graag?

2 reacties

Beste teus,

Helaas kan ik je er niets uit eigen ervaring over vertellen (en gelukkig maar). Wat een gedoe dat het nu na al die jaren in je longen is gaan zitten. In het algemeen wordt nierkanker beschouwd als niet goed bestraalbaar, althans de kankercellen reageren er nauwelijks op. Zelfde met chemo. In de biblitheek op kanker.nl is niet veel te vinden over bestralen van nierkanker maar er zijn best wel wat blogposts over. Als het je niet teveel verwart, kun je die natuurlijk ook even opzoeken via het zoeken rechtsbovenin op kanker.nl. Bijvoorbeeld door te zoeken op nierkanker bestraling enzo.


Ik heb een artikel gevonden op Researchgate dat over een bepaalde methode van bestralen -image guided stereotactic body radiation- gaat van naar longen uitgezaaide nierkanker. Nogal medisch-technisch Engels. Weet niet of ze diezelfde methode bij jou willen toepassen want daarover meld je niet. Ik lees dat die methode tot betere resultaten leidt dan oudere methodes en dat het ook beter gaat met de bijwerkingen.

Een reden om deze behandeling te volgen is dat het minder zwaar is dan bijvoorbeeld chirurgie, een alternatief. Vooral bij oudere personen.

Het is allemaal geen feest maar wat ik hieruit lees gaat het om een vrij hoopvol perspectief met iets gematigder bijwerkingen.
Vraag vooral aan je behandelaar/ziekenhuisvoorlichting hoe het zit,
  • welke ervaring hebben zij in vergelijkbare situatie,
  • wat verwacht men dat het gaat doen als het werkt,
  • wat betekent dat precies voor jou in jouw specifieke situatie?
Je kunt best een goed beeld krijgen van tevoren, wat je te wachten staat. Je mag best even doorvragen hierover, 't is allemaal spannend genoeg. Zij hebben er ervaring mee.

Hou je haaks,
Chromo
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
De tekst floept weg, na een heel mooi begin aan mijn betoog. Morgen dan maar, ik ben nu kapot van alles. sas1947
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14