Met Kanker.nl-team naar de Alpe in 2015? Doe ook mee!

Openbaar gesprek
1 juli 2014 om 15.41,
gewijzigd 15 december 2014 om 13.51
15 x gelezen
Met Kanker.nl-team naar de Alpe in 2015? Doe ook mee!

Ik heb dit jaar (2014) meegedaan aan Alpe d'HuZes.
Wat een evenement! Wat een verbondenheid! 21 bochten vol verdriet, blijdschap, hoop, steun en troost. 21 bochten er samen zijn voor elkaar. Ontmoetingen met andere deelnemers, vrijwilligers of supporters die je je leven lang bijblijven, en die troost en inspiratie bieden en je energie geven. 5 juni 2014 gaat voor mij persoonlijk de geschiedenis in als een van de, zo niet de mooiste dag van m'n leven tot nu toe. Waarom?
Tja, ik kan proberen het te beschrijven, je kunt de beelden zien op uitzending gemist of YouTube, je kunt er heen gaan als supporter, maar het geeft allemaal toch niet het echte beeld en het gevoel wat bij meedoen aan Alpe d'HuZes hoort. De verhalen die je hoort en de verbondenheid die je voelt onderweg. Het kapot gaan, weer opstaan en weer doorgaan. Omdat opgeven geen optie is! En op die manier verandert die grote berg in een week tijd van een vijand in een vriend, In een vriendelijke reus die je enorm veel energie geeft en die je daar en dan doet besluiten: volgend jaar weer!

Ik kan het dan ook iedereen van harte aanbevelen! Als je het al niet doet voor het goede doel (want dat blijft natuurlijk wel de bedoeling van het evenement: geld inzamelen voor onder meer initiatieven zoals dit platform) doe het dan voor jezelf. Het levert je of je nu patiënt, familielid of nabestaande bent zoveel positiviteit energie en kracht op. Genoeg voor een heel jaar. En dan staan we daar weer. Met elkaar! Voor elkaar! En samen tegen kanker!

Omdat ik iedereen graag die fantastische ervaring en energieboost gun heb ik besloten om een "kanker.nl-team" te formeren om in juni 2015 mee te doen. Geen team van de organisatie, maar een team primair bestaande uit deelnemers en/of bezoekers van kanker.nl. Of het nu (ex- of chronische) patiënten zijn of hun familieleden of nabestaanden. Maar ook de professionals van kanker.nl en de vrijwilligers zijn welkom. En of je nu wilt wandelen rennen, fietsen of handbiken, iedereen kan meedoen. Van sportief tot ongetraind. En of je nu 1 keer of 6 keer omhoog wilt.
 
Interesse?
De echte inschrijving is in het najaar en staat los van kanker.nl. Maar het is belangrijk om voor die tijd het “Kanker.nl-team” te formeren.

Heb je belangstelling om deel te nemen aan het "Kanker.nl-team en/of wil je op de hoogte gehouden worden van mijn initiatief, meld je dan vrijblijvend aan door een mail te sturen naar communitymanager@kanker.nl onder vermelding van:
  • je naam (gebruikersnaam op Kanker.nl mag ook)

  • woonplaats

  • e-mail adres

  • en of je wandelaar, runner, fietser, handbiker of anders geïnteresseerd bent.

Uiteraard worden jullie gegevens uitsluitend hiervoor gebruikt en zullen die niet aan derden verstrekt worden. Jullie privacy is dus gegarandeerd! LET OP: Dit geldt OOK voor de mensen die al hadden laten blijken mee te willen doen.


17 reacties

Voor mensen die eerst nog informatie willen hebben of vragen hebben (bij voorkeur over dit initiatief, hoewel ik nooit te beroerd ben om over andere zaken mee te denken en een mening te hebben) kunnen die uiteraard stellen.
Dat kan hier, bij de communitymanager, maar mag ook rechtstreeks: h.otten@zonnet.nl of 06-34993562
En nogmaals het gaat hier nog maar slechts om een beeld te krijgen van de omvang van de belangstelling en het ervoor zorgen dat we alle belangstellenden in de toekomst snel en gericht kunnen informeren. Het is nog niet de echte inschrijving!
Liefs,
Herman Otten (herman2709)
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
echt super!!!!!!!!!!!!!
wilde al meedoen,kan me nu aansluiten bij ervaring.
heb mail gestuurd.
ik ga lopend! :)
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Wat een mooi initiatief! Ik heb me per mail aangemeld en fiets graag mee naar boven. Lies
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51

Beste Herman,

Ik heb me ook opgegeven, zou graag voor de tweede keer met mijn man Jan weer de Alp op willen.

Zoals je zegt , het is een geweldige ervaring....en deze keer wil ik hem graag fietsend en solo doen. Vorig jaar op de tandem geweest, nu een stapje verder....

Hoor graag van je verdere plannen, ik vind het een grote pluim waard !!!!

Vriendelijke groet,

Manon

Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51

Even een kleine update.

Wanneer we de medewerkers die hadden aangegeven mee te willen doen en nog wat mensen in mijn netwerk buiten kanker.nl die ook mee willen doen maar die zich nog niet hebben aangemeld meerekenen, dan zitten we nu tussen de 25 en 30 belangstellenden. Hieronder zitten runners, fietsers, wandelaars, handbikers en rolstoelers.

Het betreft (ex- of chronische) patiënten, familieleden, nabestaanden. Daarnaast zijn er medewerkers van kanker.nl die hebben aangegeven mee te willen doen.

Ik verwacht op korte termijn jullie nader te kunnen berichten en pak nu de vakantieperiode voorbij is, alles weer op. Om te beginnen is er inmiddels ook een facebookpagina aangemaakt om zo wat meer bekendheid te creeeren voor ons initiatief. De info pagina vindt je hier: https://www.facebook.com/teamkankernl/info en de tijdlijnpagina hier: https://www.facebook.com/teamkankernl

Liken en delen is uiteraard lief!

Tot gauw!

Herman

Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Goede actie! Heb de pagina inmiddels geliked natuurlijk. 

Kijk er naar uit om met jullie de uitdaging aan te gaan. 

Lies 
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Begin volgende week verwacht ik dat iedereen die zich aangemeld heeft bij communitymanager@kanker.nl toegang heeft tot een besloten deel op kanker.nl waar we verder onze acties, trainingen en voorbereidingen kunnen plannen. Daartoe ontvangt iedereen begin volgende week een e-mail met instructies voor aanmelding.
Vooruitlopend hierop alvast het volgende:

Na 21 september zal de officiële voorinschrijving bij Alpe d'HuZes voor ons als nieuw team beginnen. Deze voorinschrijving loopt van 21 september tot en met 4 oktober. Daarna zullen eventuele resterende plekken (let op! dat zullen er niet veel zijn) naar nieuwe aanmelders gaan.
Teams bestaan ter gelegenheid van 10 jaar Alpe d'HuZes uit maximaal 10 deelnemers in plaats van de gebruikelijke acht. Naar het zich nu laat aanzien, zullen wij afgaand op de inschrijvingen tot nu toe met in ieder geval drie teams meedoen aan deze jubileumeditie. Meer kan nog natuurlijk, dus snel VOOR 21 september aanmelden bij communitymanager@kanker.nl als je dat nog niet gedaan hebt, zodat de teamcaptains hun teams op 21 september kunnen inschrijven.

Tot volgende week!

Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
dank je wel herman!
ik moet zeggen,lig er soms wakker van,als ik in de mindere dagen zit ,bang dat ik het niet haal,maar ik heb er zo'n zin in en weet zeker dat ik het niet alleen hoef te doen.
samen staan we sterk,toch!
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
We gaan er ook niet onvoorbereid aan beginnen, en we hebben elkaar en al de anderen die er zijn, je gaat niet alleen. Ik ga ook lopen en wil binnenkort met de training beginnen. Weet nog niet hoe, maar dat komt wel. 
Inderdaad samen staan we sterk! dat gaat goed komen.
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
hoi tantepeetje,
nee je hoeft het zeker niet alleen te doen! We gaan er met zijn allen voor en helpen elkaar.
Leuk dat je meedoet. Het wordt heel bijzonder, dat weet ik zeker.

Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
We zijn de dertig aanmeldingen gepasseerd. Tijd om de overstap te maken naar het besloten deel op kanker.nl voor de verdere voorbereiding en afstemming. Heb je nog geen mailtje ontvangen met betrekking tot de toegang tot het besloten deel, check dan even je spam folder. Ook daar niks? Stuur mij dan even een mailtje: h.r.otten@gmail.com dan stuur ik je de instructies toe om toegang te krijgen. De facebookpagina van het team op https://www.facebook.com/teamkankernl?fref=nf wordt hierna voornamelijk gebruikt om acties aan te kondigen en onze sponsors te informeren en nieuwe sponsors te werven. Nog geen lid van kanker.nl (is gratis hoor) en wil je graag meedoen met een team van kanker.nl, dan kan dat nog, en kun je mij ook een mailtje sturen voor verdere instructies. Tot gauw!
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Herman, mooi initiatief en uit ervaring kan ik vertellen dat het misschien wel het avontuur van je leven kan worden.
Na vijf deelnames met stichting Mozes gaan we nu verder als het Centrum Leven Met kanker (Assen en noord nederland).
Het team is begonnen als een team waarin kinderen (basisschool bovenbouw) in 2009 (ex) oncologie patiënten begeleiden in hun avontuur. Voor de organisatie van de Alpe dHuZes een verrassing, het reglement toentertijd voorzag nl. niet in deelname van kinderen. Door de jaren heen hebben we diverse mensen met oncologie dossiers kunnen helpen en zijn dezen gemiddeld genomen uiterst tevreden over hun avontuur. Nieuwe relaties, nieuwe werkkring, nieuw huis, kortom het elan van het leven heeft hun weer te pakken en dit doordat zij over hun eigen schaduw heen wilden stappen. 
Kortom prachtig initiatief Herman en ik wens je derhalve ook veel succes maar bovenal plezier toe tijdens de voorbereiding, maar ook op de dag zelf. Misschien tot ziens tot in Frankrijk. 
Jan (team Centrum Leven Met Kanker, kortweg CLMK)http://http//www.clmk.nl/over-clmk/
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51

Dank je wel Jan! De 2014-editie vond ik een geweldige ervaring. Direct besloten om in 2015 weer mee te doen, maar dan met een team, en ik heb inmiddels zelfs twee fantastische teams waarmee ik in 2015 de berg op ga. De teams bestaan uit (ex- of chronisch) kankerpatiënten, naasten en professionals van kanker.nl en KWF, maar in die actieweek en op weg daar naar toe zijn wij fietsers, runners, wandelaars en een handbiker Dank voor je goede wensen en ik wens ook jullie heel veel plezier en succes toe bij de voorbereiding en in de actieweek. Wellicht tot ziens op de berg!


Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51