Steatosis Hepatitus non alcoholic

Openbaar gesprek
10 januari 2018 om 21.43,
gewijzigd 22 februari 2018 om 14.31
171 x gelezen
Zoek in dit forum patiënten die ervaring hebben op dit vlak, en eventueel vragen hebben juist daar waar ze vastlopen bij de medici!! Welke hematologische bloedonderzoeken, waar moet je op letten. Wat kun je zelf regelen? Wat moet je bespreken, en welk antwoord krijg je. Denk bijvoorbeeld aan Best Docters in New York, iedereen is er voor verzekerd maar de meesten weten het niet. Een befaamde Internist onderzoekt en geeft antwoord.

3 reacties

Mijn vader heeft begin 2017 hcc ontwikkeld vanuit "het niets". Dat wil zeggen; er was sprake van leververvetting in lichte mate, maar geen excessief alcoholmisbruik. zZou "best docters" een goede optie zijn voor een second opinion? Ik heb wat twijfels bij een schriftelijke reactie, zou liever een arts spreken en dan vragen stellen. Of bestaat die mogelijkheid ook, bijvoorbeeld via Skype?
Laatst bewerkt: 22/02/2018 - 14:31
Beste CorinaS

Best docters heb ik al in 2011 gecontracteerd, eerst gaat het hele dossier naar Madrid en als het compleet is gaat het naar een van de gerenommeerde Internisten in New York. Deze konden aan de hand van het dossier een Steatosis Hepatitis non alcoholic diagnosticeren, mijn dienstdoende en behandelende Internist Oncologie wuifde dit anamnese verslag weg als die Amerikanen proberen altijd slimmer te zijn, hier in Europa werken wij anders.
Nu 7 jaren later val ik van de ene verbazing in de andere, ik ben zeer teleurgesteld in de Nederlandse medici. Het is overal kassa, maar een beetje moeite doen voor wat ze geleerd hebben, ho maar. De wetgever heeft deze medicijnmensen zoveel macht gegeven zonder zich te verantwoorden, is onbegrijpelijk. Ik wil best het hele verhaal erachter aan je mededelen als je geïnteresseerd bent. Want wil ik hier dieper op in gaan, overspoel ik je met onverklaarbare diagnoses. Waarbij naar mijn mening ik 20 jaar lang met 26 medicijnen per dag werd overspoeld, en mijn lever bewust vernietigd is. Een biopsie zou het bewijs moeten leveren, maar dat is niet nodig zeggen ze, ze kunnen de Steatosis zo wel bevestigen. Dat is bewust géén verantwoording willen afleggen, om iedere vorm van discussie uit te sluiten. Een ding kan ik je nu al op het hart drukken, begin aan het verzamelen van het dossier en je kunt de vluchtwegen zien van iedere medici. Vraag officieel een kopie inzage patiëntendossier op het ziekenhuis, vraag ook het medisch patiëntendossier bij je huisarts, laat je niet wegsturen met een verslagje. Vraag bij ieder specialisten een kopie doktersbrief dat is de brief van de specialist naar de huisarts. Kijk naar de hematologische bloedonderzoeken, let op de waardes Gamma GT / ASAT / ALAT zijn die afwijkend dan is inderdaad sprake van een leververvetting. Kijk of let op de UREUM dat ammoniak als de lever teveel ureum afscheid kon dit weleens wijzen op teveel ureum in de hersenen. Geloof de medici niet te snel, zij verdiepen zich heden ten dagen niet meer individueel in een patiënt wél als een familielid behoefte heeft. Het is jammer dat ze enkel alléén maar geïnteresseerd zijn in een 10 minuten consult van € 80,- x 6 = € 480,- per uur zonder de vergoeding die niemand ziet dat noemen ze inschrijvingsgeld en de zorgverzekering betaald dit alles. Tot zover, wil je reageren doe maar, Groetjes John
Laatst bewerkt: 22/02/2018 - 14:31
Bedankt voor je reactie John,
bij mijn vader is helaas Leverkanker vastgesteld en omdat het ook is uitgezaaid (longen/botten) vrees ik dat een 2nd opinion niet veel meerwaarde meer heeft. Hij is in behandeling in België en ik zeggen dat de arts daar wel alle tijd voor de patiënt heeft..Sterkte met alles!
Laatst bewerkt: 22/02/2018 - 14:31