nagelriemontstekingen na chemo

Openbaar gesprek
20 februari 2018 om 19.22,
gewijzigd 17 april 2018 om 15.08
1517 x gelezen
Ik heb darmkanker en heb laatst 7 chemokuren ondergaan. Na enkele weken kreeg ik ontstoken nagelriemen aan mijn vingers en tenen. Dat is zeer pijnlijk en het duurt nu al weken. Sodabadjes heb ik geprobeerd maar toen werd het alleen maar erger. Betadine zalf en pleisters helpen niet. Ik hou het zo droog mogelijk. Schoenen aan is erg pijnlijk en ik kan dan nauwelijks lopen.
Heeft iemand hier ervaring mee?

2 reacties

Ik probeer mijn nagels (heb het nu alleen aan de handen , maar dat heb ik elke winter al) ‘s nachts in de vaseline te zetten met een vinyl handschoen erover. Je zou zoiets misschien kunnen proberen aan je voeten door je nagelriemen ook met vaseline of een andere vette zalf in te smeren en dan sokken erover.
die handschoenen zijn erg belangrijk, houd je handen de hele dag zo droog mogelijk , dus draag d handschoenen echt bij elke kraan in huis! En minstens ‘s nachts vaseline. Het verzacht zeker, met een beetje geluk gaat de ergste pijn weg.
Vraag anders ook de pedicure of oncologisch verpleegkundige of die iets weet.

Laatst bewerkt: 22/02/2018 - 10:34
Hallo, heb zelf tot nu toe na 7 kuren nog niks aan handen en voeten. Alles nog heel, ik smeer iedere ochtend voeten in met verschillende producten zoals jojoba-olie/ arganolie/ magnesiumolie, dit wissel ik af en s'avonds handen en voeten met deze oliën of Dr.Hauschka regeneratie handcreme ,wel s'nachts katoenen handschoentjes aan( te koop bij o.aDe Tuinen)en sokken
Laatst bewerkt: 17/04/2018 - 15:08