polo neuropathie

Openbaar gesprek
30 december 2014 om 22.09,
gewijzigd 11 februari 2015 om 12.18
650 x gelezen
Wie heeft er ervaring met een ernstige vorm van poloneuropathie?

3 reacties

Heb wel neuropathie in tenen door de chemo maar er blijkt een instituut in Soest te zijn die geheel gespecialiseerd is in verschillende vormen van neuropathie ook na kanker 
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
In "Soest" ben ik een aantal keren geweest. (Ikzelf heb al ruim 15 jaar in toenemende mate "diabetische neuropathie - mijn man heeft MGUS en ten gevolge daarvan óók neuropathie, maar dat had hij nog niet toen ik, een jaar of 5 geleden, in Soest onder behandeling was) - http://www.neuropathie.nu/ is de website van het Instituut. Er zijn mensen die baat hebben bij deze therapie, ikzelf heb er helaas weinig aan gehad. Ze hebben daar alleen wél een soort crème ontwikkeld, die amitriptyline bevat, en door een apotheker in Woerden wordt gemaakt. En dat helpt mij wel, als "extraatje" als ik een erg slechte nacht heb. Het bestaat in diverse sterktes. Heb je het eenmaal op recept gekregen, dan kun je het vervolgens via je eigen huisarts herhalen. Als de huisarts het faxt naar de apotheker in Woerden, ligt het de volgende dag op je deurmat. (Wellicht kun je je huisarts of specialist zover krijgen dat hij het voorschrijft, dan typ ik het etiket wel even over - wordt door verzekeraar vergoed)
De Normast of PeaPure, die in Soest als natuurlijke pijnstiller wordt/werd voorgeschreven, moet je zelf betalen, dat valt voor de ziektekostenverzekering onder "voedingssupplementen". Dat geldt ook voor alfa liponzuur (dat mij in het begin trouwens wel geholpen heeft! - dat was nog vóór "Soest")

De behandelend arts wordt zowel bejubeld als verguisd, googel maar eens op zijn naam.
Maar als je er baat bij hebt, is het natuurlijk fantastisch!

Ikzelf verdraag al jarenlang geen kousen/sokken en "dichte" schoenen meer. Alleen nog maar Birkenstock (vanwege het prettige voetbed), zomer en winter, sneeuw en ijs.... Dikwijls opmerkingen, natuurlijk..
"Heeft u nu geen koude voeten, mevrouw?"  -  "Jawel, maar het alternatief is erger"... (het kortste antwoord, zonder dat er meteen om een uitleg wordt verzocht)
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Ik heb na een 'milde' chemobehandeling (september/oktober 2012) poly-neuropathie gekregen. Dat openbaarde zich pas een half jaar na de kuur. (HCL)
Ik ben onderzocht door een Neuroloog die deze diagnose gesteld heeft. De behandeling met pijnstillers (Ibuprofen 600mg) hielp niet of nauwelijks. Daarnaast is opgestart met Lyrica. Dat medicijn heeft de klachten licht kunnen verminderen. Een grotere dosis daarvan was eigenlijk nodig, maar maakte mij slaperig en gaf een vreemd onwezenlijk gevoel. Ik leer om te gaan met de in sterkte wisselende pijnen en de gevoelloosheid in mijn handen. Meer kan ik niet daarover zeggen. Het is een relatief lastig te behandelen probleem.
Ik gebruik nu op aanraden van een Ortho-moleculair arts 'Aronia bessensap. Mijn bloedwaarden zijn sterk verbeterd en wie weet helpt het ook bij de Neuropathie.
Overigens is er ook een behandelmethode met de Oscillator ! Dat is een magneetveld waarin de patiënt wordt geplaatst en brengt de celspanning weer op een normaal niveau. Ik hoor goede resultaten daarover.
Is een dure therapie vorm waarover de nodige scepsis bestaat.

Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51