Wie heeft ervaring met stent in de slokdarm na buismaagoperatie?

Openbaar gesprek
19 februari 2018 om 13.15,
gewijzigd 26 maart 2018 om 13.01
3888 x gelezen
Ik heb sinds 15 februari een stent in de slokdarm gekregen. De dagen erna voelde ik de stent duidelijk zitten.
En heel veel pijn en redelijk beroerd, ook weinig zin in eten. Ik heb het ziekenhuis gebeld en die zeiden in het begin
heb je veel pijn en het is zonde om de stent er nu alweer uit te halen. U kunt het beste uw dokter om een pijnstiller vragen.
Ik krijg straks van de dokter oxicontin voorgeschreven(morfine). Natuurlijk niet leuk maar wacht af wat voor effect het heeft.

gr. Janneke Glazenborg

2 reacties

Heb diverse keren een stent gehad omdat er een lek zat in de aansluiting van de slokdarm naar de buismaag. En inderdaad ongeveer de eerste 24 uur voel je m zitten maar dat is snel over. Mijn tweede stent zat wel beter dan de eerste. Ik kon er goed mee eten, tot aan biefstuk toe. Kip, rijst en gewoon brood was lastig. Nu is sinds 4 weken de stent eruit want het lek is eindelijk dicht en nu heb ik veel problemen met eten. Ik had de hoop dat het zonder stent makkelijker zou worden maar dat is bij mij niet zo.
Laatst bewerkt: 26/03/2018 - 13:01
Ik weet niet hoe lang de stent bij jou was maar die van mij is 6 cm. lang en heb er veel last van. Ik gebruik elke dag
4 tabletjes oxycodon 5 mg. anders houd ik het niet vol kwa pijn. Als ik me moet bukken verneem ik de stent heel duidelijk. Ik heb de stent nu 6 weken en over 2 weekjes mag hij er weer uit. Ik heb hem gekregen omdat ik veel last had van littekenweefsel daardoor groeide de aansluiting slokdarm-buismaag steeds dicht. Ik hoop als de stent wordt verwijderd de aansluiting niet weer dicht gaat slibben.
Laatst bewerkt: 26/03/2018 - 13:01