opnieuw kanker met buismaag

Openbaar gesprek
9 november 2015 om 10.17,
gewijzigd 28 december 2015 om 15.18
789 x gelezen
wat zouden de klachten kunnen zijn als je opnieuw slokdarm kanker krijgt met een buismaag?

6 reacties

Toenemende pijn ergens, waar dan ook in het lichaam, kĆ n een klacht zijn die duidt op terugkeer kanker. Als je hier bang voor bent, moet je snel vragen om een gericht onderzoek, scans!

De soort klachten hangen ervan af of de kanker in de buismaag, eromheen, of elders in het lichaam opduikt. In principe is alles mogelijk, overal, als in organen, botten, hersens, of bijvoorbeeld een bobbel op je neus. Uiteraard kunnen toenemende klachten net zo goed duiden op iets heel anders, als hernia of wat dan ook.

Maja

Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Het kan van alles zijn. Als je twijfelt ga dan naar een dokter en zorg ervoor dat ze weten dat je een verleden met kanker hebt.
Mijn vader had klachten in de onderbuik. Hiermee is hij in maart naar de huisarts gegaan. Eind juli kreeg hij pas te horen dat de kanker terug was. Begin augustus kreeg hij te horen dat zijn nierfunctie behoorlijk slecht was. Het was nog erop of eronder of hij met chemo kon beginnen. Gelukkig kon dat nog net, maar het had niet veel langer kunnen duren.
Als de artsen er rekening mee hadden gehouden dat mijn vader een verleden had met kanker was de nierfunctie in ieder geval niet zo slecht geweest als nu.


Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Bij mij was de hik een van de klachten voor mijn diagnose. Toen ik na de buismaagoperatie regelmatig de hik kreeg, was ik erg nerveus daarover. In combinatie met andere klachten als toenemende problemen met eten is er toen een scan gemaakt. Gelukkig was daarop niets te zien. Met het verdwijnen van de eetproblemen, verdween de hik ook weer. De hik zou zo'n klacht kunnen zijn. Dat is het enige wat ik kan toevoegen aan wat Maja al geschreven heeft. Ik voel regelmatig een stekende pijn net boven mijn litteken op mijn buik. Als dat erger zou worden, dan zou ik wel terug gaan naar mijn arts en vragen om een scan.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14

Echt Klaas, mijn man heeft sinds vorige week vaak de hik, en weer slikproblemen.......

maar in februari pas een afspraak bij de oncoloog...


Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Och Sjaan, wat zullen jullie een stress doormaken hierdoor. En dan in zulke dagen, dat er weinig artsen te bereiken zijn. Als ik dergelijke klachten zou hebben, zou ik zeker niet wachten tot februari. Dit zijn gerichte klachten, daar kunnen diverse oorzaken aan ten grondslag liggen, daar moet sneller naar gekeken worden dan februari. Al geprobeerd om de afspraak te vervroegen? ik zou zeker adviseren om dat aan te vragen, eventueel via de huisarts.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Het kan inderdaad heel divers zijn. Mijn moeder kreeg stekende pijn in haar liezen en last van haar rug. Bleken helaas uitzaaiingen rondom de aorta waar niets meer aan te doen was.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14