Op zoek naar andere kinderen van ouder met kanker

Openbaar gesprek
9 mei 2017 om 22.25,
gewijzigd 21 november 2018 om 20.15
68 x gelezen

Beste iedereen,

Het is ondertussen al meer dan twee jaar geleden dat er huidkanker bij mijn vader werd geconstateerd. Natuurlijk heb ik het hier moeilijk mee, maar lange tijd ging het goed. De laatste tijd voelt hij zich echter steeds minder en ik merk dat ik erg de behoefte heb om er met mensen in ongeveer dezelfde situatie over te praten. Ik heb het aan de behandelend arts gevraagd en op internet gekeken, maar kon alleen maar groepen vinden voor kinderen jonger dan 12, terwijl ik op zoek ben naar iets voor mensen tussen de ongeveer 16-25 van wie een ouder kanker heeft (gehad). Ik woon in de omgeving Nijmegen, maar een online groep of iets dergelijks zou ik ook erg waarderen. Als iemand hier een tip voor heeft zou ik het graag horen. Alvast heel erg bedankt.

Groetjes,
Marit

 

Update: In oktober 2017 is mijn vader helaas overleden. De behoefte om er met andere mensen over te praten heb ik nog steeds, maar in iets mindere mate. Reacties of berichtjes zijn dus nog steeds welkom :)

4 reacties

Hey Marit, Wat vreselijk nieuws. Ik heb mij ook hier aangemeld omdat mijn moeder borst kanker heeft, wat nu uitgezaaid is naar haar botten. Ik ben hier gekomen voor tips en info en vooral. Steun.. je mag mij een berichtje sturen dan kunnen we praten! Ik ben zelf 25 jaar en ik woon in Hillegom. Groetjes x
Laatst bewerkt: 10/07/2017 - 10:17
Hallo Marit, Ik ben hier nieuw gekomen maar juist om dit soort dingen te ondernemen. Mijn moeder heeft 17 jaar kanker gehad. Ikzelf ben nu 25. Als je nog behoefte hebt aan een praatje.. je mag me altijd een berichtje sturen!
Laatst bewerkt: 17/08/2017 - 16:42
Hey Maritt (en anderen)

Sterkte allemaal. Ik ben net lid geworden hier. We hebben afgelopen week te horen gekregen dat mijn moeder borstkanker heeft. Deze week zijn ze aan het onderzoeken of en waar er uitzaaiingen zijn. Pfff wat een spanning! Ikzelf ben ook opzoek naar tips/groepen om te praten etc. Mochten jullie nog iemand zoeken om eens mee te kletsen, stuur mij gerust een berichtje!

Liefs
Laatst bewerkt: 29/08/2017 - 11:41
Hallo Maritt, ik heb deze thread pas net ontdekt, ik zie dat ie al een tijdje bestaat. Ik vroeg me af hoe het nu allemaal bij jullie gaat. Ik heb vandaag te horen gekregen dat mijn moeder anuskanker heeft, ik ben 21 jaar en woon in het gooi.
Laatst bewerkt: 30/01/2018 - 20:02