een knobbel in mijn hals, wat nu?

Openbaar gesprek
18 december 2016 om 00.54,
gewijzigd 31 december 2016 om 19.17
7509 x gelezen
Hallo iedereen, Ik heb ongeveer 3 jaar geleden een knobbeltje ontdekt in mijn hals (onder mijn tong in mijn hals). Ik was toen 15jaar nu ben ik 18 jaar en deze is nog steeds aanwezig. Hoe weet ik dat het kanker is? Ik durf ook niet zo goed naar de dokter omdat ik bang ben dat het kanker is. De knobbel doet geen pijn , is ongeveer een cm groot , ik kan hem heen en weer bewegen. Er is ook geen kleurverschil van mijn huid of dergelijke, je ziet wel een beetje dat mij hals hier dikker is. Ik heb voor de rest geen klachten van vermoeidheid of gewicht verlies ofzo, ik ben wel al eens naar de dokter geweest en ik heb toen gezegd dat ik hier een knobbeltje heb en hij voelde en hij zei dat het een gezwollen klier is. Maar ik vindt het raar dat hij niet weg gaat. Ik ben echt bang. Heeft iemand ook iets gelijkaardigs die mij kan helpen? Alvast bedankt!

5 reacties

Beste helpmij,

Kan me erg goed voorstellen dat je bezorgd en bang bent. en dat al 3 jaar lang......
Het kan inderdaad confronterend worden als je naar de dokter gaat maar deze onzekerheid sloopt je.
Specifiek met een knobbeltje in mijn hals heb ik geen ervaring. Wel zou ik je adviseren om morgen naar de huisarts te gaan en een verwijsbrief voor de KNO-arts vragen. Als deze twijfelt of het wel/geen kanker is kan hij/zij daar via scans en/of een biopt achter komen en je verder hulp bieden.

Heel graag wens ik je heel veel sterkte en hopelijk komt er vlug helderheid voor je. (Je moet dit wel zelf doen).

Hartelijke groeten,
Poem.
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Beste Poem, Ik heb donderdag al mijn moed bij elkaar geschraapt en naar mijn huisarts geweest. Ik heb haar dan verteld in verband met mijn probleem, ze heeft van alles gevraagd en heeft zelf eens controle gedaan en zei vertelde me dat ik me geen zorgen moest maken dat dit vaker voorkomt bij mensen. Het zouden lymfeklieren zijn. Ze heeft me wel een echo voor geschreven omdat ze er al zolang zitten en dat we het toch beter eens konden nazien op de echo. Ik ben dan vandaag naar het ziekenhuis geweest voor de echo, vol stress of het nu toch misschien iets kwaadaardigs kon zijn. De arts heeft dan de echo uitgevoerd. Ze heeft ook echo's genomen van mijn schildklier en andere plaatsen in de hals, dus ik dacht al meteen oei dit kan niet goed zijn . Maar na het onderzoek vertelde ze me dat het inderdaad om lymfeklieren gaat en dat ze niets verdachte heeft opgemerkt. Ik ben mega blij , en een hele last van mijn schouders. Ze raadde me wel aan om nog eens langs de huisarts te gaan voor een bloedanalyse te laten doen voor de zekerheid dat ik me totaal geen zorgen meer moet maken. Ik hoop echt als andere dit lezen en die ook ongeveer hetzelfde hebben als mij dat ze naar de huisarts gaan. Ik heb er ook heel lang over getwijfeld en je ziet dat je niet meteen het ergste moet denken. Maar alvast bedankt voor je reactie. Hopelijk kan ik anderen ook wat helpen met dit bericht.
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Beste helpmij,
Wat moedig van je dat je naar de huisarts bent gegaan en jouw problemen met haar besproken hebt. Ook al komt het vaker voor wil niet zeggen dat je je je geen zorgen hoeft te maken, ieder mens is en reageert anders. Erg fijn dat ze je meteen doorgestuurd heeft, zij kan er tenslotte ook niet "in" kijken en geweldig dat je erg vlug een echo kon laten maken. Erg spannend allemaal. Gelukkig konden ze in het hele gebied niets verdachts zien, was dat wel zo geweest hadden ze meteen een punctie genomen. Nu voor alle zekerheid nog bloed af laten nemen, hopelijk krijg je daarvan ook een goede uitslag en kun je het achter je gaan laten.Wat kan ik me jouw blijdschap goed voorstellen nu er zo'n last van je schouders is gevallen en je wat dat betreft het jaar zorgeloos af kunt sluiten.Voor 2017 wens ik je heel veel gezondheid en geluk.

Een warme groet,Poem.
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Inderdaad, ik ga het wel altijd in het oog houden moest het nu ineens heel groot worden en andere symptomen optreden. Ik zal het ook nog even laten weten of mijn bloed goed is ;) wat is een punctie? Voor jouw ook een goed en gezond 2017 toegewenst. Groeten
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Beste helpmij,
Goed van je dat je het in de gaten gaat houden zodat je meteen naar de arts kunt gaan mocht er iets veranderen. (Laat het wel geen fobie worden......)Fijn dat je laat weten wat de uitslag van de bloedafname is.Bij een punctie zouden ze bij jou met een holle naald vocht uit de lymfeklier(en) gezogen hebben. De precieze plek van de punctie doen ze via de echo-beelden.Het vocht wordt door een verpleegkundige opgevangen en aansluitend wordt het naar de patholoog gebracht die het onder een microscoop gaat onderzoeken. Jouw huisarts zou de uitslag gekregen hebben om het vervolgens met jou te bespreken. Maar gelukkig is je dat bespaard gebleven, het zijn hele gemene onderzoeken (prikken).Dank je wel voor de goede wensen en mocht je nog vragen hebben schroom dan niet om ze te stellen.Hartelijke groeten, Poem
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28