iemand bekend met behandeling met botox na laryngectomie?

Openbaar gesprek
25 november 2015 om 20.20,
gewijzigd 26 november 2015 om 18.46
145 x gelezen
Mijn vader heeft dit jaar een laryngectomie ondergaan en spreekt nu door een tracheostoma. Omdat het qua praten soms nog niet zo goed gaat (ups en downs), is pas geleden genoemd dat er eventueel botox kan worden gespoten (in de slokdarm?) om het spreken meer ontspannen te laten gaan. Heeft iemand hier ervaring mee, of ooit iets over gehoord? Mijn ouders zijn erg benieuwd.. En ik ook natuurlijk.

2 reacties

Hoi Joyce1969,

Ontzettend vervelend dat het praten bij je vader hem af en toe in de steek laat. Ik weet uit eigen ervaring hoe frustrerend het kan zijn om niet te kunnen uiten wat je op dat moment denkt.
Ervaring met botox heb ik niet, maar hopelijk reageert er straks nog iemand die daar wel ervaring mee heeft en kan jullie meer vertellen over de behandeling en wat het kan opleveren.

Wanneer je vader er erg veel last van heeft dat het praten nu zo moeizaam gaat, en ik zou in zijn schoenen staan, dan zou ik denk ik denk ik zelf zoiets hebben van, kom maar op, we gaan het gewoon proberen. Steeds op zoek naar mogelijkheden om de kwaliteit van leven te verbeteren. Afwegen of de voordelen groter zijn dan de nadelen en dan beslissen voor wel of niet doen.

Ik ben benieuwd of je vader uiteindelijk die botoxbehandeling gaat laten uitvoeren.
Zou je me op de hoogte willen houden?
Als hij het gaat proberen ben ik namelijk heel benieuwd naar de resultaten voor zijn spreken.

-Otto-

Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hallo Otto, dankjewel voor je reactie. Ik hoop dat er inderdaad nog iemand met zijn/haar ervaringen hierover reageert.. Ik zal je zeker op de hoogte houden van wat mijn vader zal beslissen, maar ik denk dat hij er nog niet zo 1-2-3 aan begint zolang het spreken met ups en downs gaat. Hopelijk snel weer up en vandaaruit beter..
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14