Alternatieve therapiën ... ?

Openbaar gesprek
28 februari 2015 om 20.47,
gewijzigd 20 april 2017 om 13.58
929 x gelezen
Waar vind ik informatie over alternatieve therapiën ?
Of waar kan ik mijn informatie kwijt ... Mijn kanker (semanoom) is in een jaar tijd van 9.3 cm naar 3.4 cm gegaan door gebruik te maken van diverse alternatieve therapiën.

13 reacties

Beste Joop,
er is een discussiegroep voor zaadbalkanker. Ik denk dat je daar je vraag beter kunt plaatsen. Mocht het niet lukken om de groep te vinden laat het me dan weten. Succes.

Maarten
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
wij zijn momenteel bezig om de informatie in de bibliotheek over complementaire zorg te herzien.

Daarnaast zijn we van plan bij de deelnemers te gaan peilen wat de (verdere) behoefte is aan informatie over dit onderwerp.  
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51

Informatie over alternatieve (aanvullende) therapieën kan je vinden op

www.infolijn-ag.nl

Wij kunnen patiënten verwijzen naar de echt gekwalificeerde artsen die weten wat je wel en niet bij kanker en de reguliere behandeling kunt doen,

Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14

Wat vooral opvalt bij de 'bekende' patiënten is dat ze de meest exotische behandelingen uitzoeken en de enige juiste blijkbaar niet kunnen vinden. Hier ligt inderdaad een taak voor het KWF. Wereldwijd worden er successen behaald met Niet Toxische Tumor Therapie (NTTT) eventueel nog aangevuld met Simonton therapie.

Mark Bos vroeg potentiële behandelaars een soort garantie dat ze geloofden hem te kunnen genezen. Geen enkele gekwalificeerde arts zal dat doen! Sterker nog, op de lijst met punten die de consumentenorganisaties hebben opgesteld waaraan je een kwakzalver herkent staat: "iemand de belooft je beter te maken"!

In het blad Uitzicht van de MMV (Moermanvereniging) staan elke maand verslagen van mensen die 'wonderbaarlijk' genezen of heel erg verbeterd zijn door NTTT, dat vooral bestaat uit dieet en supplementen. Hiermee kunnen ook de bijwerkingen van noodzakelijke reguliere behandelingen vaak voor een deel worden opgevangen.

Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
29 oktober 2016 om 13.18
Beste Harriet,
over de Moerman Vereniging wil ik wel iets kwijt. Ben er al jaren lid van, omdat ik al jaren kanker heb. Twee soorten zelfs. Met mijn boekje over prostaatkanker en de behandeling in het AvL (zie bijgevoegd plaatje) ben ik weliswaar in het blad "Uitzicht" gekomen, maar niet van harte omdat ik niet ernstig alternatief ben/was.

Daarna heb ik twee keer een poging gedaan om een wat relativerend verhaal over alternatieve therapie te plaatsen (en geloof me, ik heb het gekste geprobeerd) maar de redactie (hoofdredacteur Cor van Groningen) antwoordt niet eens op mijn emails. Ik erger me vooral aan de veelbelovende kopregels en de succesverhalen in dit tijdschrift, wonderbaarlijke genezingen, vaak omdat mensen chemo weigerden en dit soort gevaarlijke suggesties. Gebrek aan nuancering is de kracht van MMV. En het gevaar.

Voor nadere informatie en mijn kritiek op MMV verwijs ik naar mijn website www.christian-oerlemans.net
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Dag Joop Stringer.
Helaas ben ik geen arts maar wel ervaringsdeskundige op het gebied van kanker. Ik heb het gelukkig zelf niet maar het komt veel voor in mijn familie en ik heb helaas ook al een aantal vrienden en kennissen verloren aan deze ziekte.
Ik heb de afgelopen jaren gemerkt dat kanker vooral bij gevoelige personen voorkomt en me afgevraagd hoe dat komt. Ik zie een aantal patronen. Ten eerste heb ik gemerkt dat de ziekte veel voorkomt bij zorgelijke mensen. Ook komt de ziekte veel voor in bepaalde families, waaronder in de mijne. En wat me ook opvalt is dat na chemo de ziekte een poosje stopt maar toch vaak weer de kop op steekt, de oorzaken lijken niet weg te zijn.
Nu heeft de wetenschap ontdekt dat trauma's, zowel lichamelijk als psychisch, veranderingen in de hersenen veroorzaken. Deze trauma's (schade aan het brein) worden ook genetisch doorgegeven (zie WIBnet.nl/trauma's)
Dit kan de oorzaak zijn van veel ziektes, waaronder kanker, met name als het erfelijk bepaald is.
Deze trauma's liggen opgeslagen in het onderbewuste en daar is bij te komen. Dan kan het trauma opgeruimd worden. Opstellingen is daarbij een beproefde methode (zie prof, Frans Ruppert}, EMDR en brainyoga werken waarschijnlijk ook. Wat ik ook heb gemerkt is dat straling van elektriciteit, internet, computers en mobiele telefoons ook veel invloed heeft. Zelf voel ik deze straling ook in mijn hoofd en ik kan melden dat het geen prettig gevoel is. Hierover is het een en ander te vinden op de site www.stralendkind.nl. Er is een Russische onderzoeker die ook heeft aangetoond dat straling het DNA beïnvloedt.
Wat ik je kan aanbevelen is tweeledig; ten eerste onderzoeken of er trauma's zijn en of die opgelost kunnen worden. Er is zelfs een hele simpele methode beschikbaar en die kost niets nml. de MIR methode van Mireille Mertens. Deze ben ik zelf aan het uitproberen maar ik weet de uitkomst nog niet.
Het tweede is; vermijdt zoveel mogelijk stralingsbronnen, vooral 's nachts. Er zijn anti stralingsartikelen verkrijgbaar maar daarvan is nog niet helemaal bewezen of ze werken. Zelf gebruik ik ze wel en ik merk dat ik er baat bij heb maar dat kan ook een placebo effect zijn. Dat zoek ik nog uit.
Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen met deze informatie.
Mvg. Fons snelder.

Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
wat voor alternative methode zijn dat? Ik gebruik alleen kurkuma maar ben benieuwt wat er nog meer is. Mijn man heeft alvleesklierkanker en krijgt chemo
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Je kunt informatie vinden over opstellingen bij b.v. Interact in Tiel en bij Floww Health Technologie is veel over straling te vinden. Verder is er onder meer de MIR methode van Mireille Mettens, werkt ook op het onderbewustzijn.
Veel informatie is ook te vinden in de film "What The Bleep Do We Know", en in de serie Through The Whormhole
op Discovery , met name de afleveringen "Is er leven na de dood" en " wat is bewustzijn". Daarin wordt o.a. uitgelegd hoe ons bewustzijn werkt en dat de dood niet bestaat. Het is een overgang naar een volgend leven.
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Sorry, ik vind het een beetje cru als je man ongeneselijk ziek is , om dan aan te komen met twee films die je maar moet gaan zien. En al geloof ik best in leven na de dood, ik hou hem liever nog een tijdje hier. Daarom vind ik uw antwoorden zeer discutabel.
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Sorry mensen, maar er gaan de wildste verhalen rond, vooral op internet en iedereen heeft een stukje van de waarheid te pakken, of niet. Sommigen hebben verstopte financiële bedoelingen. Daar kom je als leek niet achter. Als je kanker hebt en je wilt alternatief is er maar één verantwoorde weg: een NTTT arts, dat is Niet Toxische Tumor Therapie. Daaronder valt alles wat veilig en zinnig gedaan kan worden voor, tijden en na de reguliere behandeling, zonder dat dit elkaar tegenwerkt. Voor het verwerken van trauma's en andere psychische rommel die je immuunsysteem verzwakt (kan je niet hebben, dat moet ook meewerken tegen kankercellen) is er een heel speciale: Simonton therapie. Ontwikkeld door een oncoloog en zeer geschikt. Nadere info of adressen: Infolijn AG 088-2424240 of www.infolijn-ag.nl
Wij zijn een consumentenwegwijzer, voor en door consumenten.
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Gisteravond aflevering van Discovery, The Story of God, daarin ook een man die ongeneeslijk ziek was en toch genas. We zeggen niet voor niets "hoop doet leven". Maar als de angst voor de dood toeslaat wordt deze al bijna ongeneeslijk. Onze geest kan meer dan we denken. En samen met anderen nog veel meer. Maar pas op voor alles wat onze hersenen of werking ervan aantast, met name straling van elektriciteit en stralingsbronnen. (WIFI etc.)
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Bij de Infolijn Alternatieve Geneeswijzen is veel bekend over aanvullende therapieën bij kanker. Daar kan je ook adressen krijgen van gekwalificeerde artsen die dit toepassen: voor, tijdens en na de reguliere behandeling. Daarvoor hebben deze artsen alle kennis in huis. www.infolijn-ag.nl 088-24 24 240
Zij zijn altijd geïnteresseerd in patiënt ervaringen.
Ook bij één van de moeders van de Infolijn, de MMV willen ze graag ervaringen horen. www.mmv.nl
Op www.natuurlijkgezondplein.nl kan je een enquête invullen, dan tellen je ervaringen mee in een groot onderzoek!
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28