Herkenbare symptomen?

Openbaar gesprek
31 mei 2017 om 11.45,
gewijzigd 5 juni 2017 om 11.55
58063 x gelezen
Hallo,
Ik ben moeder van mijn drie jarige zoon en ik wil jullie graag wat vragen, met name aan ouders met kinderen die deze ziekte hebben.

Ik heb misschien een hele rare vraag. Mijn vraag is, welke symptomen had jullie kind in het begin last van en duurde het lang voor de diagnose uiteindelijk was gesteld?

Mijn zoontje is 3, heeft al minstens een halfjaar een verdikte klier in zijn nek (Hier is een maand geleden een echo van gemaakt en bij de echo zeiden ze dat dit een reactieve klier was).
De laatste weken zijn daar meerdere kleine verdikte klieren bij gekomen aan beide kanten. Ook voelde ik twee hele kleintjes in zijn liezen en eentje onder zijn oksel. Hij eet en drinkt al een hele tijd slecht (ik moet hem bijna dwingen) en is de laatste tijd bijna altijd verkouden, ademt zwaar (waarschijnlijk door de verkoudheid), heeft een lange tijd al een rare harde hoest die komt en gaat en is steeds erg moe, ziet wit en heeft altijd wallen onder zijn ogen. Heeft veel last van koorts schommelingen (bijv uit het niets ineens 39,1 en paar uur later koorts vrij en de volgende dag ineens weer 38,6 en dan twee dagen koorts vrij en dan weer ineens 39,9 en dat gaat zo door). Hij zweet een paar keer per week snachts erg veel. Op dit moment heeft hij krentenbaard (zijn immuum systeem is blijkbaar zwak want niemand in zijn omgeving of op school had het). Ook huilt hij de laatste tijd wat meer. Vorige week bijvoorbeeld, kwam hij uit school en viel in slaap tijdens het eten, hij had geen koorts, dus ik legde hem over in zijn bed zodat hij lekker verder kon slapen. Na twee uur ongeveer hoorde ik hem ineens heel hard huilen dus ik ging naar hem toe en vroeg wat er aan de hand was. Hij was helemaal nat van het zweet, zijn kleding en ook zijn bed was nat, ik nam hem mee naar beneden en gaf hem wat drinken om rustig te worden en hij begon te hoesten en later gaf hij ineens veel over en hij bleef huilen, ook zijn hart ging erg snel. Ik temperatuurde hem hierna en hij had 39,9. Ik heb toen de huisartspost gebeld en ze vonden het beter als we langskwamen, dus dat hebben we gedaan. Daar aangekomen, had hij geen koorts meer, zijn longen waren schoon en er was ook niets in zijn keel te zien dus er was niks aan de hand. Twee maanden (ongeveer) terug was er ook iets raars, hij had geen koorts en oogde niet ziek, we zaten te ontbijten en uit het niets sloegen zijn ogen dicht en reageerde nergens meer op, hij begon erg te zweten en trok wit weg. We schrokken heel erg en bleven tegen hem praten en probeerde hem "wakker" te krijgen en na ongeveer een minuut kwam hij weer bij, hierna had hij koorts en bij de dokter was er volgens hen niks aan de hand.



Mijn vraag is herkennen jullie dingen van jullie kind hier in? Soms voel ik me net een hypochonder maar ik ken mijn kind zo niet, zelfs als hij ooronsteking of longonsteking had toen hij nog wat jonger was, met hoge koorts, was hij nog vrolijk en druk.


Sorry volgens mij loopt alles helemaal door elkaar maar ik heb mijn best gedaan alles zo kort mogelijk te verwoorden en hoop dat iemand me hier kan helpen, als dit zo aan blijft, ga ik zijn bloed laten testen. Maar omdat die ene klier reactief was volgens de echo en ik niet weet of ze iets uit het bloed kunnen halen maar wel al deze, voor mij, rare klachten heeft, hoor ik graag eerst jullie mening hierover.

Alvast heel erg bedankt.
Groetjes Ramona

1 reactie

Hallo Ramona,

Kan me heel goed voorstellen dat je met de symtomen die je aangeeft je op een ziekte uitkomt als lymfekliekanker.

De symtomen die je noemt zijn ook een aantal B-symtomen zoals deze beschreven worden.

MIjn kind had de volgende: een hoestje die niet weg ging na een verkoudheid, nachtzweten, slecht eten (vooral 's-avonds bij warme maaltijd) en daarbij veel erna overgeven. hoge koorts, bleek gezicht, heel moe op momenten dat het niet klop, sterk afvallen. Verder een heel sterk moeder gevoel dat dit je je kind niet herkend in zijn gedrag. Is iets wat tegenwoordig als heel belangrijk wordt gezien.

In ons geval is een thorax foto gemaakt die aangaf dat zit de long er anders uitzag. Dachten in eerste instantie aan longontsteking. Behandeling met antibiotica. Daarop ging hij meer overgeven.Ook kreeg hij er jeuk aan de benen bij toen.Gelijk terug naar de kinderarts en toen antibiotica via infuus. (moest 2 weken). Toen ging het balletje rollen. Contact met Kinderziekenhuis in Utrecht en na het weekend per ambulance over geplaatst.

Wat me opvalt is dat het immuunsysteem al geprikkeld is. De krentebaard en de verkoudheid die terugkeren is iets wat ik niet herken. Je kunt de ziekte niet uit het bloed halen en zal er een biopt genomen worden om het vast te stellen. Mogelijk wel of er een ontstekking ergens zit wat de oorzaak kan zijn. Blijft dat het dan 2 dingen kan zijn. Er zullen dan meer onderzoeken nodig zijn om dingen uit te sluiten.

Hoop je een beetje geholpen te zijn.

Groetjes,

Immi


Laatst bewerkt: 10/07/2017 - 10:17