prostaat kanker geconstateerd

Openbaar gesprek
7 juli 2017 om 12.32,
gewijzigd 6 december 2017 om 06.57
1584 x gelezen
ben ook pas geconfronteerd met prostaatkanker met een psa van boven de 200.

ook hier zei e eerste arts we gaan gelijk doorpakken. de tweede arts (omdat de eerste naar Nijmegen is gegaan) vond het nog niet zo nodig om dit te doen, doorpakken. ben door een botscan gegaan en een Pet scan , daarna naar Rotterdam voor een 2e Pet scan, hier bleek dat enkele uitzaaiingen had in de lymfen. opereren was is niet mogelijk in Breda misschien in Rotterdam.

heeft iemand ook deze ervaring en hoe ga je daar mee om. ben 70jaar en nog goed actief.

7 reacties

Idem dito,

Ben inmiddels 71 lentes jong en ook goed actief. PSA was nog ietwat hoger, 540 of 560, Gleason 3+3 bij 'toevallige' ontdekking pk vorig jaar september, paar lymfeklieren ook aangetast en pk uitgezaaid met doorgroei endeldarm, dus alleen een palliatieve behandeling aangeboden gekregen. Inmiddels ondergaan: Hormoontherapie Zoladex gecombineerd met Docetaxel chemotherapie, de standaardbehandeling in dit geval. Dit is goed aangeslagen, PSA 0.7 in februari 2017. Hormoontherapie nu geintermitteerd, dus tijdelijk onderbroken, op mijn verzoek in overleg met behandelaar. In september weer PSA waarde vaststelling.

Uw vraag is 'hoe ga je ermee om', dat is voor eenieder verschillend denk ik.
Mij krijgen die op hol geslagen celletjes geestelijk niet klein. Wel mezelf via internet geinformeerd omtrent de (ongeneeselijke) ziekte om een inzicht te krijgen in o.a. de behandelmogelijkheden e.d.
Ik ga voor de 80 !
Laatst bewerkt: 07/11/2017 - 13:37
ben in Rotterdam onder behandeling nu. de aangetaste lymfe en schone zijn er uitgehaald, alles verder schoon. gaan bestralen half december en ben begonnen met hormonen pleisters. heb veel vertrouwen in een goede afloop, mensen in Rotterdam hebben veel kennis in huis
Laatst bewerkt: 07/11/2017 - 13:37
Hallo proto60, geen fijn bericht. Bij mij in september 2015 geconstateerd en vlak voor een berhuizing. Niet zo leuk natuurlijk. Een knobbeltje op de prostaat. Je schrikt je een ongeluk. Nooit iets bijzonders gehad en dan dit.. De molen in en doorverwezen naar de uroloog en toen het AVL. Misschien heb ik wel geluk gehad. De tumor/tumoren 6. Gleason 3 en 3 geloof ik. Een twijfelgeval. Acties of niet. Uiteindelijk geen risico genomen en doorberwezen naar , zogezegd, het AVL. Uitstekende behandeling.

Gekozen voor bestraling. Het “toeval” wilde dat ik hoorde dat er een studie aan de gang was met een dubbele zéér gerichte dosis en geen 35 keer maar 5 totaal, dus 1x per week. Goede erbaringen in elk gebal als je tenminste over goed kunt spreken maar goed. Ik vertel dit omdat de nieuwe manier ban bestralen en dus zeer orecies opgang doet in deze wereld. Voel me goed. Maar wel erectie problemen die hopelijk nog verdwijnen. Wel intiem met partner maar heeft nogal wat voeten in de aarde. We doen ons best. Verdere vragen kun je mij altijd via mijn mailadres benaderen.
Laatst bewerkt: 06/12/2017 - 06:57
Proto, misschien is deze behandeling in het stadium van de tumorontwikkeling nog wel ban toepassing op jouw situatie. Ik meld het maar om je te informeren over deze soort behandeling.

Meer suggestie over hetzelfde erectieprobleem lees ik graag op deze site terug.
Laatst bewerkt: 06/12/2017 - 06:57
bedankt voor de info, begin op 15-12 met bestraling, zal gelijk daar vragen of er een snellere behandeling mogelijk is. zal daarna aan je melden wat het resultaat van dat gesprek is.



Laatst bewerkt: 06/12/2017 - 06:57