ervaring in duitsland

Openbaar gesprek
31 maart 2017 om 09.23,
gewijzigd 11 april 2017 om 06.56
1164 x gelezen
Beste lezers,
ik heb zoals velen ook prostaatkanker(helaas)
Vorig jaar al 4 keer geöpareerd aan diversen hernia "s ,maar ik mocht niet stoppen van de narcotiseur met bloedverdunners,
dat is op 1 operatie na goed gegaan ,daar had ik last van een bloeding
.Nu wil ik graag via robot da Vinci methode geopareerd worden in met minder kans op bloedverlies.Dat kan ook in Duitsland , maar weet iemand de wachttijden , bij het anthony v leeuwenziekenhuis 11 weken wachttijd
Ik hoor graag van iemand ,ook de ervaringen in Duitsland

5 reacties

Beste aanzee,

Welkom op kanker.nl, al is je bezoek mogelijk van bezorgde aard.
We hopen, dat dit forum je iets te bieden heeft m.b.t. hetgeen je momenteel bezig houdt.

Allereerst wil ik ie er op attenderen dat je je vraag stelt in een open discussie, d.w.z. dat je bericht niet alleen door ingeschreven lotgenoten is te lezen doch voor iedereen die zoekt op internet. Je kunt dit aanpassen in je profiel onder"zichtbaarheid aanpassen.

Het is voor een juiste match van belang, dat je je/het profiel, indien je dit nog niet gedaan hebt, zo volledig mogelijk invult en ook in het kort iets schrijft onder de knop biografie, b.v. of er al uitslagen bekend zijn van onderzoeken zoals, PSA, Gleasonscore, en/of uitzaaiingen e.d. Met deze gegevens kunnen we je beter bijstaan en je attenderen op nieuwe berichten of discussies die op jouw situatie mogelijk betrekking hebben. Kijk eerst ook eens goed rond op het forum, heel veel vragen zijn al gesteld en veel goede antwoorden zijn al gegeven. Aarzel niet om je eigen vraag te stellen als die er nog niet tussen staat!

Onder de bijgevoegde link staat een artikel over “Het Prostaatkanker Logboek”.

Als je reeds donateur bent, kun je dit overslaan. Als je donateur wilt worden, krijg je dit waardevolle boek gratis toegezonden door deze stichting. Hierin staat alles wat met de diverse mogelijkheden van prostaatkanker-behandelingen te maken heeft. https://www.kanker.nl/organisaties/prostaatkankerstichting/8679-logboek-van-waarde-voor-elke-prostaatkankerp...

Indien je dit wenst, kun je ook een contactverzoek doen aan de andere moderatoren. Dit doe je via: Discussiegroepen, vervolgens naar discussiegroep Prostaatkanker. Rechts onderaan deze pagina zie je vervolgens onder de kop Moderatoren, de drie moderatoren van de discussiegroep prostaatkanker

We wensen je een zinvol verblijf toe op kanker.nl, en sterkte bij alles wat je nu bezig houdt.

Met hartelijke groet, moderatoren: Kostunix, Marenov en Piet63.

Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28

Beste aanzee,

Om op je vraag terug te komen, Je kunt in mijn "blog" voldoende lezen over mijn ervaringen in Duitsland. Succes, Marenov.

Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Dag aanzee,

Mijn ervaring is dat je daar binnen 3 weken geopereerd kan worden.
Of je bloedverdunners gestopt kunnen worden is afhankelijk van de reden waarom je deze gebruikt en welke bloedverdunners je gebruikt. Je huisarts kan deze vraag zeker beantwoorden.
Sterkte.

P.s. Volgens de laatste berichten heeft bestraling wat minder kans op bijwerkingen. Zelf heb ik een beetje spijt me niet te hebben laten bestralen.
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Beste aanzee,
Ik ben in mei 2016 in het St Antonius in Gronau behandeld, nadat in februari duidelijk was dat ik prostaatkanker had. Heb uitgezocht waar de beste Da Vinci operateurs zijn. Dat bleek in Gronau te zijn, omdat ze daar zeer ervaren zijn met ruim 1800 operaties per jaar. Nog belangrijker vond ik dat ze, anders dan in NL, zoveel mogelijk zenuw-besparend opereren. Ik ben eerst naar Gronau gegaan voor een second opinion. Toen ik eenmaal besloten had me daar te laten opereren kon ik er zeer snel terecht. Overigens voor contact en afspraken met Gronau moet je je wenden tot Top Medical Care in Hengelo.
Veel succes verder.
M.
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28

Hoi aanzee, ik zou naar Duitsland het st antonius hospital gronau gaan.Mijn man was binnen 6 weken aan de beurt.  Is afgelopen mei geopereerd en t gaat super goed nu gelukkig en geen complicaties. 

Laatst bewerkt: 03/09/2021 - 21:22