Gevolgen prostaatkanker

Openbaar gesprek
8 december 2014 om 20.25,
gewijzigd 11 december 2014 om 12.22
1353 x gelezen
De meest gehoorde gevolgen van prostaatkanker en de daarop volgende behandeling van radiotherapie en hormoonbehandeling zijn erectieproblemen, plasproblemen en opvliegers.
Ik heb daar bovenop erg veel last van jeuk. Volgens het UMCG (afd Dermatologie) komt dat niet van een van beide behandelingen. Maar wel dan wel van? De jeuk is begonnen toen de behandeling is begonnen. Hier in Drenthe is 1+1 nog steeds 2 en ik leg de koppeling dus wel.
Heeft iemand dezelfde ervaring?

3 reacties

Beste Piet,

Dat herken ik. Ik heb 2 x een 3-mnd. injectie van Lucrin gehad, dat was in 2010. Daarnaast had ik tijdens de (anti-)hormoonbehandeling veel last van opvliegers, transpiratie enz. Daarvoor kreeg ik Androcur als medicijn.

Sinds die tijd heb ik jeuk, prikkende jeuk (lichte pijn), over mijn hele lichaam (dan hier dan daar), vooral 's nachts. Volgens de dermatoloog 'netelroos'. Niets aan te doen. Jarenlang Polaramine daartegen geslikt. Dat hielp niet daarom ben ik er mee gestopt om te kijken wat het resultaat zonder medicijnen zou zijn. Conclusie: geen verschil.

Ook kan vanaf 2010 kan ik geen enkele deodorant meer verdragen. Welk soort 'neutrale' ik ook gebruik altijd een vuurrode huid en zelfs pijnlijk in de oksels.

Net zoals jij Piet leg ik ook de koppeling tussen Lucrin en of Androcur en mijn huidproblemen. Maar wat eraan te doen? Ik weet het niet en de artsen ook niet. Dus voor mij geldt veel wakker liggen als gevolg. Ook omdat ik last heb van een overactieve blaas na de radicale prostatectomie.

Vriendelijke groeten,

Thomy

Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Hoi Piet,
Slik je soms veel extra vitamines? Als dat het geval is laat dan je B6 eens bepalen, een van de symptomen (jeuk en een geprikkelde huid) kan namelijk door een teveel aan B6 veroorzaakt worden.
Erectieproblemen en opvliegers zijn bekenden bij een hormoonbehandeling. Plasklachten niet.
Groet en sterkte
Hans
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Hoi hans,
Nee, ik slik geen vitamine maar ik neem aan dat ik daarop kan laten testen.

mvg
Piet
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51