Opnieuw ernstige haaruitval en afbrekende nagels. Chemo 2,5 jaar geleden.

Openbaar gesprek
25 juni 2018 om 14.54,
gewijzigd 25 juni 2018 om 14.54
3709 x gelezen
Graag wil ik weten of iemand heeft meegemaakt, dat 2,5 jaar na 6 chemokuren en geen bestralingen opnieuw hoofdhaar, wimpers en wenkbrauwen in behoorlijke hoeveel heden binnen ± 2 maanden uitvallen?
Ook nagels zijn weer aan de beurt.
Ga binnenkort naar oncoloog en neem graag eventuele ervaringen/behandelingen mee.
Huisarts heeft geen tekorten of andere problemen kunnen vaststellen.
Ik gebruik tamoxifen, maar volgens huisarts speelt tam. geen rol in deze....
Bijsluiter geeft wel haaruitval als mogelijke bijwerking.
Raar is m.i. de plotselinge verslechtering.
Dank voor eventuele reacties.
joke

7 reacties

Hoi Jozi,

Ik zie dat je dit bericht al even geleden hebt geplaatst, maar ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe het is gegaan bij de oncoloog. Mijn laatste chemo is nu een jaar geleden. In eerste instantie had ik snel weer een volle bos haar, maar sinds een paar dagen lijkt er weer enorm veel haar uit te vallen. Mijn hoofdhuid jeukt ook voortdurend. Ik vroeg me af of jij er nog altijd last van hebt?

groetjes, Meike

Laatst bewerkt: 12/01/2019 - 08:57

Hi Meike,

Na bijna 3 jaar heb ik nog veel last van jeukende huid. Ook als ik 's nachts uit bed moet en over een drempel of kabeltje loop gaat het bijvoorbeeld erg jeuken en branden (tijdens de chemobehandelingen had ik neuropathie en blauwe vingertoppen en tenen met losse nagels) Wel krijg ik sinds 2 weken iets vollere wenkbrauwen waar ik niet meer op had durven hopen. Mijn gewone haren zijn wel terug, maar een beetje vlassig en dunner en stijler. Ik heb wel begrepen van een vriendin dat zij tot 3 keer toe haaruitval heeft gehad nadat alle behandelingen afgerond waren. Nu , 7 jaar erna, heeft ze al een paar jaar weer een gewone bos! 

Hopelijk voor jou is geduldig zijn voldoende om je uiteindelijk beter te gaan voelen. Veel sterkte met de jeuk!

gr. Sylvia

Laatst bewerkt: 27/01/2019 - 21:44

Hi Meike, na een bezoek aan de oncoloog en de dermatoloog werd vastgesteld dat het een beschadiging is van de keratine huishouding door de chemo en dat Tamoxifen dit versterkte.

Ik ben toen overgegaan op Anastrozol. Gebruik dat inmiddels al een half jaar.

De conditie van mijn haar en nagels is wel verbeterd, maar tot nu toe is het nog een dunne bos haar. Gelukkig heb ik krullen.

Ook gebruik ik elke avond een minerale olie, speciaal voor haarversterking. Mogelijk doet dat ook goed, omdat op mijn nagels olie gebruiken ook helpt.

Al met al verbetering.

Zie  deze Amerikaanse site: https://csn.cancer.org/node/193088, die gaat over de gevolgen van Taxoter, een onderdeel van mijn chemo (TAC).

Hopelijk heb jij dat niet gekregen.

Heel veel sterkte, hopelijk is jouw probleem van korte duur.

Hartelijke groet,

Joke

Laatst bewerkt: 02/03/2019 - 12:03

Hi Meike,

Ik heb geen last gehad van haaruitval, 1.1 /2 jaar na de laatste chemo weer een volle bos haar. 2 jaar Tamoxifin geslikt, nu overgestapt voor 5 jaar naar Anastrozol. Dit kan ook haaruitval geven. Ben best bang om weer mijn haar te verliezen...

Laatst bewerkt: 25/11/2022 - 17:14

Deze symptomen passen ook bij een schildklierprobleem, dat bleek bij mij het geval.

Laatst bewerkt: 12/10/2023 - 23:18

Hallo Jozi,

Ik wil graag reageren op dit bericht van je (een oud bericht, dus hoop dat alles goed gaat).

Ik heb 2 jaar na mijn chemo ook weer haaruitval… volgens de dermatoloog is het diffuus en kan het terugkomen..ze zeggen weleens het is maar haar, maar ik zit er behoorlijk mee.. ik heb al dun haar van mezelf en nu dus babyhaar. Hoe is het verder gegaan met je haar? Ik ben er erg benieuwd naar.. 

groetjes Doreen

Laatst bewerkt: 17/04/2024 - 09:05

Dag Doreen,

Hopelijk gaat het verder goed met je. Wel heel vervelend dat je haar niet zo meewerkt.Ik ben nu zo'n 8 jaar verder en mijn haar is wel verbeterd, dwz wat steviger geworden en ook wat voller. Maar niet te vergelijken met het leven voor de chemo's.

Ik laat het bij mijn geliefde kapper knippen en tot een jaar geleden alleen kleuren met henna. Maakt steviger. Sinds een jaar laat ik dat niet meer doen. Drogen altijd zonder  haardroger en vaak een creme behandeling en echte argan olie.

Tegen het dunner worden is niets te doen, maar ben ook ouder geworden (-:

Al met al best tevreden.

Wens je alle gezondheid toe. 

Mvg, Joke

 

Laatst bewerkt: 18/04/2024 - 16:55