Neuropathie in voet na chemo

Openbaar gesprek
21 februari 2018 om 19.58,
gewijzigd 25 februari 2018 om 16.07
3032 x gelezen
Heb hormonale borstkanker, eiwitongevoelig. Behandeling chemo, operatie, hormoontherapie. Krijg als chemo 3 x FEC-kuur en 3x docetaxel.
na tweede Fec kuur heb ik last van koude rechter grote teen en kussens onder alle tenen. Heb inmiddels alle 3 de Fec kuren gehad en 1e docetaxel. Gevoel in voet is niet verder uitgebreid.
geen last in linkervoet of in beide handen. Uiteraard al gemeld bij oncoloog bij de gesprekken.
vraag die ik heb klopt het dat deze klacht weer verdwijnt zodra de chemo beëindigd is (dus herstellen zenuwen zich dan?) of is dit iets blijvends????

4 reacties

Hallo Joke,

Misschien kan ik je vraag beantwoorden. Ik heb 4 jaar gelden 6 TAC chemo kuren gehad. Dit is hetzelfde wat jij hebt gehad aan chemo...., weet dan ook niet of je wat aan mijn antwoord hebt. Maar ik heb na de chemo kuren net als jij kussentjes onder mijn beide voorvoeten en daarnaast heel snel koude tenen. Volgens mij gaat dit niet meer over ...het is een beschadiging van de zenuwen of zenuw uiteinden. Ik ga ervan uit het blijvend is . Het is vooral belangrijk dat je goed zittende schoenen draagt, waarbij je een goed gevoel hebt aan je voorvoet en tenen. Het is een vervelend bij verschijnsel..maar hoop toch dat je ermee verder kunt . Ik heb me erbij neergelegd dat het zo is. Wens je veel sterkte en mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

Laatst bewerkt: 28/01/2019 - 23:15
Ik heb ook Neuropathie gekregen na mijn chemo behandelingen.
Het is ontzettend naar om te hebben. Soms heb ik er wel last van en soms ook niet.
Het is bij mij wel iets minder geworden, en mijn arts zei me als het na een jaar na de chemo niet over is dan gaat het niet meer weg. Ik beweeg weer meer, wandel veel en sport twee keer per week, eet koolhydraten beperkt en heb het idee wel dat het beter wordt ..
Mijn laatste chemo was in juli 2016
Sterkte Joke
Laatst bewerkt: 25/02/2018 - 16:07
Goede schoenen is ook iets waar je op moet letten ;)
Als ik de hele dag op mijn pantoffels loop dan heb ik er meer last van als wanneer ik mijn wandel schoenen (of andere schoenen) aan heb ;)
Laatst bewerkt: 25/02/2018 - 16:07
Dag Joke,
Ik ben na 6 maanden gestopt met chemo paclitaxel, o.a. vanwege neuropathie klachten. Tintelingen doof gevoel in de tenen van beide voeten en "watten" vooral onder linkervoet. Dit zijn vervelende klachten; heeft effect op mijn evenwicht, vooral als ik op mijn tenen sta. Maar er is mee te leven.
Dit soort klachten gaan vaak niet over maar kunnen wel iets minder worden. Ik heb goede ervaringen met acupunctuur. Ook het dragen van massageslippers (o.a. Scholl) kan helpen.
Succes met je behandelingen en hartelijke groet,
Kristi033

Laatst bewerkt: 25/02/2018 - 16:07