spierpijn na de complete behandeling chemo

Openbaar gesprek
12 april 2015 om 08.56,
gewijzigd 26 september 2016 om 17.25
14632 x gelezen
hallo allemaal,

ik ben sinds 4 weken klaar met de complete behandeling van borstkanker, ik heb een borstbesparende operatie gehad, 21 bestralingen en 6 chemokuren (TAC). Ik heb tehoren gekregen dat ik nu 14% kans heb dat de kanker terug komt, dus al met al niet voor niets de behandeling doorstaan.
Maar nu heb ik na mijn laatste chemo heel veel last van spierpijn in mijn benen, en armen en die pijn gaat ook niet weg, eerst dacht ik nog dat ik teveel gedaan had, maar ik heb nu al 2 weken pijn en het lijkt zelfs wel ofdat het erger wordt. Ik heb plastabletten en het vocht is weg, maar de pijn is er nog steeds. De dagelijkse dingen die tijdens en voor de chemo zo vanzelfsprekend gingen zijn nu een zware inspanning.
Wie heeft hier ook ervaring mee en wat kan ik hieraan doen?

Met vriendelijke groeten
corrie

10 reacties

Beste Corrie, ik heb ook vier weken geleden de laatste chemo ondergaan en heb nu veel last van spierpijn in benen en armen. Hoe is het jou vergaan?
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hai Corrie,

Ik ben nu een jaar verder maar ik heb nog steeds veel pijn in mijn benen. Gaat ook maar niet over. Vooral trappen lopen of omhoog klimmen gaat nog steeds met veel pijn in mijn benen. Heb al van alles geprobeerd maar helaas zonder resultaat. Waarschijnlijk gaat dit ook niet meer weg.
Heb geen oplossing. Er mee leren leven dat is er wat er tegen mij wordt gezegd.
groeten
Thera
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Heb het al vaker geschreven hier, ze gaan onderhand denken dat ik aandelen heb, maar ik slik sinds een klein jaar Gabapentine 300 mg. Ik had erg veel pijn in mijn benen vooral in de nacht. Het helpt mij heel goed.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14

Hallo,

Heeft er iemand een verklaring voor die spierpijn? Is er iemand bij wie het na verloop van tijd wél overging? 

Laatst bewerkt: 05/06/2020 - 15:04

Ik heb ook veel pijn in de spieren na de chemo. 21 april d laatste gehad. In me armen,rug,schouder,benen. Dacht ook ik doe teveel omdat je natuurlijk tijdens de chemo en operatie weinig deed in verhouding tot nu. Maar is knap lastig. Loop nu bij de fysio sinds kort. 

Laatst bewerkt: 15/06/2020 - 02:10

Ik ben gewoon alles blijven doen na de operatie en tijdens de chemo. Ben er intussen achter dat de spierpijn veroorzaakt wordt doordat chemo giftig is voor zenuwen en spieren zijn ook bezenuwd. Het heeft de tijd nodig die de hele chemo geduurd heeft om te herstellen. Herstelt het in die tijd niet, dan heb je kans dat het blijvend is. Mijn benen doen intussen minder pijn, alleen mijn armen nog en een beetje last van mijn rug.

Laatst bewerkt: 15/06/2020 - 08:22

Ook ik ben alles blijven doen tijdens de behandelingen. Met eigen zaak, kan dat niet anders. Met ook fysieke zware arbeid. Nu ik klaar ben, lukt het mij ineens bijna niet meer. De pijn in mijn spieren en de krachtzwakte speelt mij parte. Toch blijf ik doorwerken. Is dit verstandig of moet je juist wat rustiger aan gaan doen om je herstel te bevorderen? Groeten Mariëlle 

Laatst bewerkt: 14/12/2020 - 10:47

Dag Mariëlle,

Vooral blijven lopen, ook al is dat moeilijk. Beter om je lijf in conditie te houden. De spierpijn gaat over, beetje tijd nodig. Ik had mijn laatste chemo in mei. Nu geen spierpijn meer. Wel oppassen met tillen met je arm aan de geopereerde zijde. Best niet meer dan 250 gr tillen zei mijn fysiotherapeute. 
Als je echt over je grenzen gaat, voel je dat vanzelf. Mijn ervaring, hé...

Veel liefs!

Jonne


 


 

Laatst bewerkt: 15/12/2020 - 10:40

Spierpijn is lastig en pijnlijk de pijn verminderd door heel veel te bewegen en fysio maar om van de spierpijn verlost zijn sommige maanden, jaren of nooit geduld hebben en er blijven aan werken. Leren mee leven voor sommige mensen kunnen dit maar aanvaarden is moeilijk. Iedereen probeert te leven zonder pijn de hoop nooit opgeven is de boodschap je moet denken gaat niet bestaat niet.

Kristien

Laatst bewerkt: 16/12/2020 - 14:33