Amputatie en reconstructie gelijktijdig?

Openbaar gesprek
23 oktober 2014 om 16.16,
gewijzigd 22 november 2014 om 07.37
116 x gelezen

Wat zijn de voor- en nadelen van amputatie en reconstructie in één operatie?

Is zo'n directe reconstructie altijd mogelijk?

2 reacties

Ik ben in het Catharinaziekenhuis in Eindhoven geopereerd en daar deden ze het niet. De reden: ik moest ook nog bestraald worden. Het enige aanbod wat ik kreeg, was het plaatsen van een expander, een ballonnetje. In een later stadium moest dan de reconstructie operatie alsnog gebeuren. 
een kennis van mij is geopereerd in het AVL en zij kreeg de mogelijkheid wel. Je hoeft dan niet tegen een platte borstkas aan te kijken. Dat is een voordeel. Het voelt echter niet als een eigen borst. Die is def weg.
het hangt er ook nog vanaf of je een grote cupmaat hebt en hoe je gewicht is. 
Ik denk dat ieders situatie weer anders is. Veel sterkte met je keuze!
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
ik heb zelf bestraling met expander gehad. Ik had  achteraf bij de swk procedure micro uitzaaing in 1 van de twee poortwachtersklieren. Dus ook oksel bestraling en thorax. Ik ben ook bestraald met een wasopbouw. Mijn huid is nu 7 weken verder en goed herstelt Ik heb mijn huid veel gesmeerd vooraf en nu nog steeds. afwisselend met alhydran calendulan en o ja als ik meteen uit de bestraling kwam met boegembalsem hij zou de hitte afvoeren en s nacht met weleda duindoornolie. Ik heb de expanders voor de bsetraling gevuld gekregen wel versneld. (dus je hebt dan geen lege zakjes maar al een goed gevulde bh maat) Mijn plastic chirurg wilde geen enkel risico lopen om erna nog te vullen. En hij is absoluut geen voorstander om een prothese te plaatsen en dan bestraling.  En ook liever niet als er niet bestrald hoeft te worden.Hij vertelde me dat dit in het avl standaard wordt gedaan ook wanneer niet duidelijk is of je bestraald moet worden met niet altijd een positief resultaat . En daar word je als vrouw dan ook niet vrolijk vaan als dan nog de prothese eruit moet en dan ben je wel plat tijdens de bestralingen want dan mag er niet gevuld worden. Hij vind dat je altijd een expanders moet plaatsen om de borstspier en huid op te rekken en niet in een keer een prothese plaatsen.!. Verder wilt hij als ik de wissel krijgt er ook eigen vet bij doen door middel van lipofilling. Je krijgt er eigen weefsel bij en de stamcellen uit het buikvet werken heel therapeutisch op littekens en bestraalde huid. Ik heb alle vertrouwen in mijn plastic chirurg als je nog vragen heb stel ze gerust ! En o ja bij de operatie en plaatsing expanders wordt er altijd al iets van vulling in edaan een 60 cc dus helemaal plat is het niet en je huid moet gewoon langzaam oprekken dan hoef je ook niet bng te zijn dat de huid het niet trekt. zie het als je buik bij een zwangerschap zou ook niet prettig zijn als er meteen een baby zat van 6 pond, raar vergelijk maar zo is het wel!
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51