Constante pijn bij de darmen

Openbaar gesprek
9 januari 2017 om 15.29,
gewijzigd 15 september 2018 om 10.58
71 x gelezen
Hallo,

Al een jaar of 2 heb ik een constante pijn waarvoor ik al ben onderzocht voor poliepen uit dit onderzoek is gebleken dat er niets mis was met mijn darm. Maar toch blijf ik altijd dezelfde pijn hebben. Ik voel de pijn minder als ik erg moe ben maar als ik een dagje rust dan komt het allemaal heel erg terug.

Heeft iemand dezelfde ervaring gehad en weet u dan ook waardoor dit kwam bij u?

Ik hoor het graag.

mvg

1 reactie

Heel vervelend dat je constante pijn in jouw buikstreek hebt. Waarom je chronische pijn hebt in jouw buik is heel moeilijk uit te zoeken omdat het allerlei oorzaken kan hebben. Spastische darm, voedselintolerantie, stress, bepaalde levenswijze (roken, weinig beweging, 'ongezond' eten) etc. kunnen allemaal oorzaak zijn voor een slechte darmflora en daardoor pijn veroorzaken. In ergere geval zou ziekte van Chron of Collitus Ulcerosa de boosdoener zijn maar ik neem aan dat uit bloedonderzoek en darmonderzoek niet gebleken was dat dit het geval is.
Ik raad je aan om een soort 'dagboek' bij te houden wanneer (bijv. na het eten, voor het slapen gaan) en hoe erg (op een schaal van 0-10) de pijnen zijn. Hiermee kan je na twee weken weer naar de arts gaan. Wellicht kan zij/hij met deze informatie wat meer gerichter zoeken wat de eventuele oorzaak is.
Succes.

Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28