Ervaring met opereren van uitzaaiingen in de longen?

Openbaar gesprek
23 februari 2015 om 21.19,
gewijzigd 28 maart 2015 om 20.49
439 x gelezen
Wie o wie heeft een operatie ondergaan om uitzaaiingen in de longen weg te halen? Aangezien dit voor mij een mogelijke operatie wordt wil ik graag de ervaringen van andere lezen mbt de operatie zelf de gevolgen, en de uitkomst..

alvast bedankt,
Natas

7 reacties

Goedemiddag Natas, ik heb geen ervaring met operatie aan de longen, maar weet wel dat een interventieradioloog de tumoren op een andere manier kan weghalen/branden (b.v.RFA) zonder dat je geopereerd hoeft te worden. Kijk maar eens op de website van De Vierde Pijler, daar staan diverse behandelingen uitgelegd. Ik ben zelf onder behandeling voor tumoren in mijn lever in het VUMC bij interventieradioloog Martijn Meijerink. Je kan altijd een second opinion vragen bij hem, het algemene mailadres is interventieradiologie@vumc.nl

Veel sterkte en beterschap gewenst.
Nicku
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Dank je wel Nicky voor je reactie. Ik ben niet bekend met interventieradiologie dus ga eens kijken wat dat inhoud.
Er is mij verteld dat bestralen geen optie is omdat het te veel vlekjes zij, te verspreid en in beide longen waardoor je veel omliggende organen/weefsel ed kan raken en beschadigen. Ik weet dus niet wat interventie radiologie daarin verschilt...
bedankt vast,
Natascha
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Hoi Natas,

Ik heb er wel ervaring mee. Bij mij is 2/3 van mijn rechterlong verwijderd omdat er uitzaaiĆÆngen inzaten. De operatie is echt heel pittig, de eerste week voelt het alsof er een vrachtwagen over je borstkas is gereden, maar dit gaat echt weer over!
Andere behandelingen zijn er wel, maar je moet je realiseren dat je hier maar sporadisch voor in aanmerking komt, en alleen met een operatie is het echt uit je lichaam, op een andere manier niet!
Zoek na afloop een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in behandeling van patienten met longletsel, dat heb ik ook gedaan en dat werkt echt super!

En verder vertrouwen hebben in je eigen lijf en in je zelf. Je kunt meer aan als je denkt namelijk!

Groeten,

Rob.
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Hoi Natas en Rob, er zijn heus wel andere mogelijkheden, kijk eens op de nieuwe website waar je rechtstreeks je casus aan de interventieradiologen van diverse ziekenhuis in Nederland kan voorleggen, www,opererenzondersnijden.nl Nogmaals veel succes gewenst.
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Hi Rob en Nicky,
Helaas heb ik twee weken geleden te horen gekregen dat opereren en bestralen geen opties meer zijn omdat er inmiddels 17 uitzaaiingen totaal in beide longen zitten en de boel nog steeds toeneemt en groeit. Chemo is nu mijn keus ivm levensverlenging...  Bedankt echter voor jullie reacties!
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51