Openbaar gesprek
19 december 2014 om 16.03,
gewijzigd 2 januari 2015 om 20.32
31 x gelezen
Ik heb al heel lang last van vrij dunne ontlasting, en dan bv weer 'n dag keiharde . Nu heb ik de laatste tijd dat het nog maar een sliertje brij van 1 cm doorsnee is wat er uit komt, je kunt het geen drol noemen, ook is mijn maag en bovenbuik heel erg opgezet/opgeblazen en ben erg kortademig bij inspanning. Is het nodig naar de huisarts te gaan of moet ik het landelijke onderzoek afwachten? 

3 reacties

Hallo lotje1
Ik zou zeker  snel naar de huisarts gaan en niet blijven lopen met die klachten. Het landelijk onderzoek geeft alleen aan of er bloedsporen in de ontlasting zitten wat zou kunnen wijzen op darmkanker. 
Of jouw klachten met darmkanker te maken hebben kan ik niet beoordelen maar een bezoekje aan de huisarts kan volgens mij geen kwaad.
Abdoet

Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51
Zojuist ook deelnemer geworden.Dus mijn reactie is wat aan de late kant.Het advies om snel naar de huisarts te gaan kan ik alleen maar volledig onderschrijven.De praktijke in dit geval is altijd naar je lichaam luisteren en bij afwijkingen de huisarts raadplegen.Immers: beter 4 maal teveel voor niets de huisarts raadplegen, dan 1 keer te weinig met eventueel alle kwalijke gevolgen vandien.!!

Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51

lotje,

mijn advies: ga zeker naar de huisartsen vertel over je onrust. Mijn ervaring met mijn huisarts in dit geval was zeer positief: hij belde het ziekenhuis en diezelfde middag had ik een beslissend gesprek met de oncoloog. Onderzoeken volgden en  na bestraling (5x) en een operatie (verwijdering van een 4 cm grote tumor uit mijn dikke darm in 2009 ben ik nu geheel genezen! (Geen stoma, geen uitzaaingen).

Dat gun ik jou van harte! Succes,

Mafkees14

Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51